Πηγές για γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠ

γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματοςΌταν ποντάρουμε σε έναν αγώνα ή σε ένα σύνολο αγώνων , οι περισσότεροι αν έχουμε ελεύθερο χρόνο παρακολουθούμε τα παιχνίδια που παίξαμε. Βέβαια κάτι τέτοιο της περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό , μιας και οι ειλημμένες υποχρεώσεις , τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας και τα λοιπά καθήκοντα που έχει ο καθένας μας επωμιστεί , περιορίζουν δραστικά τον ελεύθερο χρόνο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Εδώ ακριβώς μπαίνουν οι λογής εφαρμογές και sites με γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠ, ώστε να διευκολύνουν τη ζωή μας και να μην μας στερήσουν την έξαψη του να μαθαίνουμε την πορεία του στοιχήματος. Σε αυτές τις εφαρμογές η ενημέρωση είναι σε ζωντανή μετάδοση και χωρίς καμία καθυστέρηση. Σαν να βρισκόμαστε μέσα σε όλα τα γήπεδα που ενδιαφερόμαστε στοιχηματικά χωρίς να χρειάζεται να βγούμε είτε από το σπίτι , είτε από  το μπαρ ή το γραφείο που βρισκόμαστε.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές και οι ποικίλες σελίδες με livescores έχουν ως επί το πλείστον πλέον και mobile εφαρμογές , δίνοντας στον καθένα μας την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σχεδόν από οπουδήποτε επιθυμεί. Έτσι πέρα από τα πιο συμβατικά μέσα, όπως σταθεροί υπολογιστές και laptop, μπορούμε να παρακολουθούμε την έκβαση των αγώνων από  το κινητό μας που όλοι κουβαλάμε μαζί μας ή τα tablet μας. Πέραν της ζωντανής και χωρίς καθυστέρηση ενημέρωση για τα σκορ μπορούμε μέσω αυτών να δούμε και λοιπά στατιστικά στοιχεία όπως επίσης και σύντομη περιγραφή των κυριότερων φάσεων. Έτσι παίρνουμε μία ιδέα πόσο κοντά βρισκόμαστε στην επίτευξη του στόχου μας , που δεν είναι άλλος από τα κέρδη.

Μι ακόμη δυνατότητα που παρουσιάζουν οι εφαρμογές  Livescores και αποτελεσμάτων , είναι η επιλογή των συγκεκριμένων παιχνιδιών που μας ενδιαφέρουν και η ειδοποίηση με ήχο όταν κάτι μεταβάλλεται στους εν λόγω αγώνες. Κάτι που μπορεί να μας εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο χρόνο για να τον αφιερώσουμε στην δουλεία μας ή στην οικογένεια μας , χωρίς να χάνουμε τέρμα ή σημαντικό γεγονός στο ματς που έχουμε ποντάρει.

Συνεπώς η ευκολία χειρισμού και πρόσβασης των livescores από παντού χαρίζει σε κάθε παίχτη του στοιχήματος έγκαιρη κ πλήρη ενημέρωση για όποιο παιχνίδι θελήσει, οποιουδήποτε αθλήματος και σε κάθε γωνιά της υφηλίου και αν συμβαίνει, αφού υπάρχουν πολλά πλέον σάιτ με γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος. Και όλα αυτά από την ζεστασιά και την άνεση του δικού του χώρου, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στο γήπεδο ή παρακολούθηση στον τηλεοπτικό του δέκτη και καθιστώντας τον  χρόνου αναμονής σχεδόν μηδενικό.

Προγνωστικά για το πάμε στοίχημα; Αλεπού ή σκαντζόχοιρος;

Προγνωστικά για το πάμε στοίχημαΜε τι μοιάζετε περισσότερο με αλεπού ή σκαντζόχοιρο; Είναι απίθανο ότι έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είστε περισσότερο ένα από τα δύο συμπαθή ζώα. Σημαντικές μελέτες που εκτείνονται πίσω στις Αρχαίους Έλληνες έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα δύο ζώα για να χαρακτηρίσουν σημαντικά χαρακτηριστικά που απεικονίζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να επηρεάσει την ικανότητά μας να κάνουμε προγνωστικά γενικώς , ακόμα φυσικά και όσον αφορά προγνωστικά για το πάμε στοίχημα.

Η ικανότητα σας για προγνωστικά στο στοίχημα είναι ουσιαστικά η επιδίωξη των πιο σωστών προβλέψεων. Αυτή είναι μια πρόκληση που ξεπερνά τα τυχερά παιχνίδια, και έχει τεράστιες συνέπειες για τομείς όπως η χρηματοδότηση, την πολιτική προγραμματισμού και την πολιτική, και ουσιαστικά σχετίζεται με τον τρόπο που σκεφτόμαστε για επερχόμενα γεγονότα κυρίως.

Ο Έλληνας ποιητής Αρχίλοχος πρότεινε ότι «αλεπούδες γνωρίζουν πολλά πράγματα και ο σκαντζόχοιρος ένα αλλά μεγάλο». Παρακάτω παραθέτουμε τα σημαντικότερα γνωρίσματα  των δύο συμπεριφορών που ανακάλυψε το αρχικά ο Tetlock, ο οποίος αφιέρωσε 20 χρόνια μελετώντας προβλέψεις πολιτικών , ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και άλλων επιφανών ανδρών  .

Η αλεπού λοιπόν ενσωματώνει ιδέες από πολλαπλούς κλάδους καθώς επίσης προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις, αφού αν καμία από τις παράλληλες προσεγγίσεις που δοκιμάζει για επίλυση ενός προβλήματος δεν πετύχει , τότε δοκιμάζει άμεσα καινούριες. Επιπλέον δέχεται τα λάθη του και είναι δεκτικός σε νέες προτάσεις που προσφέρει βελτιώσεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ανοχή της πολυπλοκότητας του περιβάλλοντός τους αλλά και η προτίμηση σε εμπειρικά δεδομένα εν συγκρίσει με τα δεδομένα που προκύπτουν θεωρητικά.

Από τη άλλη ένας σκαντζόχοιρος χαρακτηρίζεται από την επικέντρωση του και ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ιδέα ή πρόβλημα, παραμένοντας σκεπτικός για τα υπόλοιπα. Δεν μετακινείται εύκολα από την τοποθέτηση του και χρησιμοποιεί τα νέα  δεδομένα που μπορεί να προκύψουν, μόνο  για τα προσαρμόσει  του άποψη και όχι για νέες . Ακόμα είναι χαρακτηριστικό είναι το πείσμα και ακαμψία καθώς και η απόδοση της λάθος πρόβλεψης σε κακοτυχία. Τέλος είναι ισχυρά ιδεαλιστής , στηριζόμενος κυρίως στην θεωρία .

Επομένως παρατηρούμε ότι η αλεπού είναι πιο ευκίνητη, και όταν παρουσιάζονται νέα δεδομένα είναι πιο πιθανό να τα ενσωματώσει και να προσαρμόσει τις προβλέψεις της, χωρίς φυσικά να έχει το αλάθητο. Και αν θέλουμε να δούμε την εφαρμογή της παραπάνω θεωρητικής προσέγγισης στον πραγματικό κόσμο, οι δύο συμπεριφορές είναι τα άκρα και οι παίχτες τοποθετούνται ενδιάμεσα. Απλώς έχει σημασία με από τα δύο ζώα γειτνιάζει περισσότερο η συμπεριφορά μας.

Εσάς ποιο ζώο χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης σου σχετικά με τις προβλέψεις; Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε στοιχηματικά σας προγνωστικά για το στοίχημα.

Diffusione live tv sempre più popolare per i dispositivi mobili

diffusione live tvAll’inizio era lo streaming tradizionale, un flusso di dati trasmesso da un personal computer verso un altro, oggi si parla sempre più spesso di diffusione live tv  su qualsiasi tipo di dispositivo, smartphone, tablet e addirittura smartwatch. Nell’ambito dello streaming video nel corso degli ultimi 5 anni si sono potute osservare delle innovazioni di tutto rispetto che hanno portato al largo utilizzo della diffusione live tv in concomitanza con i video on-demand.

La differenza tra video on-demand e diffusione live tv è che nel primo caso si parla di video che preventivamente caricati su un server, al momento della richiesta, posso essere riprodotti, esempio di questa tecnologia sono il famosissimo sito Youtube, Vimeo e altri ancora.

Nel caso della diffusione live tv, invece si parla nello specifico della trasmissione in diritta di un evento dal vivo, come avviene per le trasmissioni televisive in diretta. Gli eventi trasmessi possono essere di qualsiasi tipo, ma questa tecnologia ha trovato terreno fertile nell’ambito delle trasmissioni in diretta degli eventi sportivi.

Calcio, palla canestro, corse automobilistiche, tennis e tanto altro ancora, sono tutti sport che vengono sempre più spesso trasmessi soltanto sui canali privati delle tv a pagamento, le quali anche offrendo servizi di qualità, non riescono ad avvicinare tutti gli appassionati di sport. Motivo principale della difficoltà di arrivare in tutte le abitazioni è proprio il fatto che la diffusione live tv sul web è gratuita, mentre i servizi delle tv private sono a pagamento e spesso per nulla economici.

Certo, quello che si può guardare sui canali delle tv a pagamento non è nulla di paragonabile a quello che si può vedere sui siti e sulle applicazioni che offrono tale servizio, perché effettivamente la differenza di qualità dell’audio e dei video è sempre molto evidente, soprattutto per chi non dispone di una connessione ad alta velocità e di qualità.

La diffusione live tv  ha comunque avuto una diffusione molto elevata, grazie alle tantissime applicazione e siti compatibili con i dispositivi mobili che sono stati sviluppati proprio dopo il boom delle vendite di smartphone e tablet che a prescindere dal tipo di sistema, sembrano proprio essere stati creati a posta per gli eventi live.

Provate infatti ad immaginare di dover seguire una partita di calcio importante per la scommesse senza averne la possibilità per i più svariati motivi, certo esiste sempre la radio, ma basta uno smartphone e una connessione ad internet e sarà possibile seguire la partita anche seduti in autobus.

Πάμε στοίχημα και στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα

Πάμε στοίχημαΠέρα από το κουπόνι του πάμε στοίχημα και τον ΟΠΑΠ που ασκούσε το μονοπώλιο στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, δραστηριοποιούνται πολλές ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρείες, καθιστώντας περισσότερες τις επιλογές για τους Έλληνες παίχτες του στοιχήματος. Με νόμο 4002/ 2011 οι άδειες κάποιων εταιρειών ανακαλέστηκαν, είτε αποφάσισαν οι ίδιες να εγκαταλείψουν την ελληνική αγορά. Το δυσβάστακτο τίμημα για την έκδοση προσωρινών αδειών αλλά και οι νέες προϋποθέσεις  και τα αυστηρότερα κριτήρια που ίσχυαν για δραστηριοποίηση στην αγορά της Ελλάδος  οδήγησαν πολλές εταιρείες στο να κρίνουν ασύμφορη την παραμονή στο νέο τοπίο που διαμορφωνόταν.

Πάνω από 20 εταιρείες όμως, ανάμεσα τους και παγκόσμιοι στοιχηματικοί κολοσσοί , παρέμειναν στην Ελλάδα, διατηρώντας μια ευρεία γκάμα εταιρειών για να επιλέξει ο καθένας μας τι του ταιριάζει. Μέσα σε αυτές και κάποιες ελληνικές εταιρείες οι οποίες άδραξαν την ευκαιρία να εδραιωθούν και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους. Έτσι παρά τον δραστικό περιορισμό του αριθμού τους , εξακολουθούν να υπάρχουν ικανοποιητικές εναλλακτικές του ΟΠΑΠ, όσον αφορά το πάμε στοίχημα , κάτι που κρίνεται  πολύ θετικό για τους παίχτες του στοιχήματος στην Ελλάδα.

Συμφώνα με τελευταία πληροφόρηση, υπήρχε στα σκαριά πρόταση για διαδικασία αδειοδότησης εταιριών στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, αντίστοιχη με αυτή της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών που παρακολουθήσαμε πρόσφατα. Όμως η εμπλοκή του εν λόγω  διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέκοψε τα σχέδια της κυβέρνησης για τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες. Πιθανότερο πλέον θεωρείται ο καθορισμός ενός κατώτατου τιμήματος και όσες από τις εταιρείες το καταβάλλουν, θα αποκτούν είτε μόνιμη άδεια , είτε ετήσια, είτε πενταετούς διάρκειας που θεωρείται και το επικρατέστερο σενάριο.

Ένα άλλο σενάριο που επεξεργάζονται τα επιτελεία της κυβέρνησης , είναι η είσπραξη ενός ποσοστού επί των κερδών κάθε εταιρείας είτε η εισαγωγή τους στην φορολογία εισοδήματος, καταργώντας την προνομιακή μεταχείριση των στοιχηματικών εταιρειών. Κάτι τέτοιο φυσικά συνεπάγεται την απευθείας σύνδεση των σέρβερ τους με αυτούς του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η εποπτεία των οικονομικών τους στοιχείων.

Καταλήγοντας  λοιπόν, όποια και αν είναι η έκβαση του πλαισίου που θα καθορίζει την δραστηριοποίηση αυτών των εταιρειών στον ελλαδικό χώρο του στοιχήματος, ευχή όλων όσων ασχολούνται ενεργά με τα τυχερά παιχνίδια και το πάμε στοίχημα είναι να μην εξαλείψουν οι συνθήκες ανταγωνισμού που προέρχονται όταν υπάρχει αξιόλογος αριθμός επιλογών για στοιχηματισμό. Και αυτό γιατί σε συνθήκες μονοπωλίων ο μοναδικός χαμένος θα είμαστε εμείς οι παίχτες του στοιχήματος.

Στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου και τα οφέλη τους

Στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρουΤα στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου αποτελούν τον μεγαλύτερο σύμμαχο και βοηθό στις προσπάθειες που κάνουμε όσοι ασχολούμαστε ενεργά με το στοίχημα για να αποκομίσουμε μεγαλύτερα κέρδη. Ειδικότερα σε πρωταθλήματα που λόγω απόστασης ή χρόνου δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε τα δρώμενα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, τα στατιστικά αγώνων επηρεάζουν και κατευθύνουν τις στοιχηματικές  μας αποφάσεις.

Αρκετές φορές το όνομα μιας ομάδας μπορεί να μας παρασύρει σε λανθασμένες προβλέψεις. Έτσι αν δεν ανατρέξουμε πρώτα σε πίνακες για την φόρμα, τις αποδόσεις των παιχτών, την παραγωγικότητα σε τέρματα, τις αμυντικές επιδόσεις καθώς και πολλά διαφορετικά στατιστικά στοιχεία, είναι πιθανόν να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Βεβαία το ποδόσφαιρο παραμένει ένα από τα πιο απρόβλεπτα σπορ και κατά συνέπεια  η μελέτη και οι στατιστικές αναλύσεις των παιχνιδιών δεν δύναται να εγγυηθούν σε καμία περίπτωση σίγουρα κέρδη. Εν τούτοις όμως μέσα  σε ένα αξιόλογο χρονικό διάστημα οι σωστές προβλέψεις σίγουρα θα τείνουν να αυξάνονται.

Μεγαλύτερη σημασία όμως δεν έχει το πλήθος των στατιστικών των αγώνων ποδοσφαίρου αλλά η σωστή αξιολόγηση και χρήση τους. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε στους σωστούς πίνακες  και να αντιλαμβανόμαστε ποια στατιστικά είναι περισσότερο ουσιώδη με βάση τον τρόπο που παίζουμε στοίχημα. Φυσικά η οξυδέρκεια και η καλύτερη αντίληψη για σωστότερο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο δεν έρχεται από την μία μέρα στην άλλη , παρά απαιτεί τριβή και συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο. Και όταν λέμε συνεχή δεν εννοούμε το αέναο ποντάρισμα χωρίς όριο, αλλά την χωρίς μεγάλα διαλλείματα μελέτη του συνδυασμού των στατιστικών με τα αποτελέσματα που έρχονται. Έτσι αποκτούμε το μάτι που μπορεί να ξεχωρίσει τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται, αφού διαβάζουμε και απομονώνουμε αρτιότερα τα καταλληλότερα στοιχεία.

Τα στατιστικά που είναι διαθέσιμα σήμερα φτάνουν σε μεγάλο βάθος ανάλυσης και καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό. Πέρα από τα κλασσικά στατιστικά, υπάρχει δυνατότητα εύρεσης και πιο προχωρημένων, με πίνακες στατιστικών για το στοίχημα που ασχολούνται με ποικίλους μέσους όρους, ποσοστά σημείων και τάσεις ομάδων και παικτών. Μέσα από αυτά ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τους και δικούς του πίνακες εφόσον επιθυμεί, κάνοντας χρήση πολύ απλών εργαλείων του υπολογιστή του, βγάζοντας τα ποσοστά που το ενδιαφέρουν και ποικίλους στατιστικούς δείκτες επικεντρωμένους σε αυτό που θέλει να εξετάσει εκτενέστερα.

Συμπερασματικά δεν υπάρχουν όρια στα στατιστικά που αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και κάθε είδους άθλημα, αλλά η ορθή χρήση και εκμετάλλευση τους επαφίεται στη διάθεση και στην εμπειρία του κάθε παίκτη του στοιχήματος ξεχωριστά.

Στατιστικά στοιχεία διαιτητών και σημαντικά λάθη τους

Στατιστικά στοιχεία διαιτητώνΚανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάθε απόφαση του είναι σωστή. Πόσο μάλλον ένας διαιτητής, ο οποίος καλείται να πάρει γρήγορες αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σε ένα περιβάλλον με ποικίλες παραμέτρους που καθιστούν το έργο τους ακόμα δυσκολότερο οπότε γίνονται και ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα στατιστικά στοιχεία διαιτητών. Όμως οι διαιτητές και ιδιαίτερα αυτοί που σφυρίζουν σε κορυφαίες διοργανώσεις είναι καλά εκπαιδευμένοι, περνώντας από συνεχή τεστ και δοκιμασίες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κορυφαίο επίπεδο.

Παρόλα την εκπαίδευση συχνά γινόμαστε παρατηρητές σημαντικών λαθών στην διαιτησία, πολλά εκ των οποίων μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Τέτοια σημαντικά λάθη στο ποδόσφαιρο αποτελούν τα παρακάτω:

Α) Ο καταλογισμός ενός πέναλτι που δεν είναι, ή ο μη καταλογισμός σε φάουλ μέσα στην περιοχή.

Β) Η λανθασμένη αποβολή παίχτη με κόκκινη, είτε η μη αποβολή μετά από γεγονός που θα έπρεπε να επισύρει την συγκεκριμένη ποινή.

Γ) Το να μετρήσει ένα γκολ ενώ δεν θα έπρεπε (offside, επιθετικό φάουλ, να μην έχει περάσει την γραμμή) ή να μην μετρήσει κανονικό καθαρό γκολ.

Συμφώνα με μελέτη σχετικά με τα λάθη των διαιτητών, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως, την Premier League, την περυσινή σεζόν 2015-16 παρατηρήθηκαν 84 τέτοια καίρια λάθη μέχρι και τον Απρίλιο. Σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων-ποιος μπορεί να λησμονήσει εύκολα την ανάδειξη της μικρομεσαίας Λεστερ σε πρωταθλήτρια- είχαμε ένα σημαντικό λάθος ανά τέσσερις αγώνες περίπου, αριθμό καθόλου αμελητέο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Premier League θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα και με ακεραιότητα πρωταθλήματα στην υφήλιο. Σε αυτό το σημείο είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με την Ελληνική πραγματικότητα οπού τα παράπονα για τους διαιτητές και τα μεγάλα λάθη από μεριάς τους είναι πολύ συχνότερα.

Συμφώνα με τα στατιστικά στοιχεία των διαιτητών στην παραπάνω μελέτη, ο Antony Taylor παρουσίαζε τη μικρότερη συχνότητα καθοριστικών λαθών, ενώ στο απέναντι άκρο βρισκόταν ο Jon Moss που πολύ θα τον θυμούνται από το επεισοδιακό ματς οπού η Λεστερ ισοφάριζε σε 2-2 την Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις. Για να κατανοήσουμε την διαφορά τους σε λάθη που επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα, ο πρώτος είχε περίπου ένα λάθος ανά 9 αγώνες ενώ ο Moss περίπου ένα λάθος ανά 1,5 αγώνα.

Τα στατιστικά στοιχεία διαιτητών λοιπόν καταδεικνύουν ότι χρειάζεται διαρκής βελτίωση και προσαρμογή των κριτηρίων, ώστε οι διαιτητές να μην είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των παιχνιδιών. Μια τέτοια συνεχής εξέλιξη της διαιτησίας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι προφανές ότι αναβαθμίζει το αθλητικό προϊόν προς όφελος όλων μας.

Diffusioni in diretta live in ogni momento e da qualsiasi luogo

diffusioni in diretta liveQuante volte ci si trova nella situazione di tornare di corsa a casa perché si vuole assolutamente seguire un evento sportivo tramite diffusioni in diretta live oppure seguire la propria squadre del cuore impegnata in una partita molto importante.

Spesso ci si trova nella condizione di non poterlo fare per impegni di lavoro o per altro ancora e l’unica cosa che si può fare è seguire l’evento in differita oppure leggere i risultati su giornali e siti web a tema sport.

Come sappiamo quasi tutti gli eventi sportivi calcistici più importanti venivano trasmessi solimante in tv ed era possibile guardarli tramite sottoscrizione di un piano di abbonamento delle pay tv o in chiaro sui canali televisivi nazionali.

Oggi perdersi le diffusioni in diretta live è diventato solo un brutto ricordo, grazie a internet, infatti, è possibile seguire gli eventi ovunque ci si trovi e in qualsiasi momento, non occorre per forza un piano di abbonamento oppure una tv ad alta risoluzione. Per seguire le diffusioni in diretta live occorre soltanto una connessione ad internet di buona qualità che possa permettere lo streaming degli eventi live e conoscere le applicazioni per dispositivi mobili e i siti che permettono di seguire le live gratuitamente.

Di questo se ne sono accorte anche le grandi compagnie di intrattenimento che hanno iniziato ad offrire tale servizio ai propri abbonati. È possibile infatti, per un abbonato alla pay tv, seguire diffusioni in diretta livecomodamente dal proprio personal computer o dal proprio dispositivo mobile tramite applicazione dedicatache permette, appunto, di poter seguire gli eventi live con l’ausilio di una connessione dati di buona qualità.

L’idea di trasmettere diffusioni in diretta live non è certo delle grandi aziende dell’intrattenimento televisivo, è una delle tante cose venuto dal web, qualcosa che ancora oggi esiste e che si è migliorata e soprattutto è qualcosa di gratuito a cui tantissime persone si sono affezionate e che utilizzano nel quotidiano. È possibile scegliere tra migliaia di siti web e applicazioni che permettono di seguire eventi live con facilità e spesso anche con trasmissioni di qualità con video e audio più che accettabile per un servizio gratuito.

È diventata una buona norma quindi dimenticarsi di perdere la finale della squadra del cuore, grazie al web in qualsiasi momento e in qualsiasi luogo si potranno seguire le partite con comodità e facilità. Importate è avere sempre a disposizione una connessione a internet di buona qualità che permetta uno streaming senza blocchi e con audio di qualità.

Στατιστικά διαιτητών για το στοίχημα στην Σούπερ Λιγκ

Στατιστικά διαιτητών για το στοίχημαΠερά από τη φόρμα και την δυναμικότητα των ομάδων και τα επιμέρους στατιστικά τους, μεγάλης σημασία παράγοντας για την έκβαση του αγώνα έχουν οι άνθρωποι που επωμίζονται το δύσκολο έργο της διαιτησίας τους. Ποικίλες συζητήσεις, αναλύσεις και αντιπαραθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του δικού μας πρωταθλήματος της Super League, και είτε η επιτροπή διαιτησίας (ΚΕΔ) είτε οι διαιτητές ξεχωριστά βρίσκονται στο στόχαστρο του κοινού και των δημοσιογράφων σχεδόν σε ημερήσια διάταξη.

Πέρα όμως από τις αόριστες συζητήσεις και τα λογής μαγειρέματα που πραγματοποιούνται σε επίπεδο διοικήσεων και ορισμών, υπάρχουν και απτά στοιχεία που μπορεί να προσφέρουν αντικειμενικότερη ανάλυση και αξιολόγηση των διαιτητών, με άμεσο συνεπακόλουθο για τους παίχτες που ποντάρουν σε αγώνες τις ορθολογικότερες και αποδοτικότερες προβλέψεις. Συνεπώς τα στατιστικά διαιτητών για το στοίχημα αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο συμπληρωματικό εργαλείο στα χέρια κάθε τζογαδόρου που δεν επιθυμεί να παίξει στα τυφλά.

Έτσι για την τελευταία αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα (2015-16) ξεχωρίσαμε τα εξής στατιστικά:

Ι) τη σαιζόν 2015-16 περισσότερες συμμετοχές (12) είχε ο Λαμπρόπουλος Μ. ενώ ακολουθούν με 11 ορισμούς ο Σιδηρόπουλος , ο Κύζας και άλλοι 4 διαιτητές. Ένα στοιχείο που παρέχει μια ένδειξη για αυτούς που συγκέντρωσαν καλύτερη βαθμολογία και συνάμα παραπέμφθηκαν λιγότερες φορές για σημαντικά λάθη, χωρίς να αποκλείει βέβαια και άλλους παράγοντες που συντελούν στον αριθμό εμφανίσεων τους.

ΙΙ) Το μεγαλύτερο ποσοστό νικών γηπεδούχων είχαν οι Κύζας, Τζήλος και Καραντώνης με 73%, 66,5% και 62,5% αντίστοιχα. Ενώ από τη πλευρά των διπλών, η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Δελφάκη, Δημητρόπουλο και Κιοτζένη με 60%, 54,5% και 50% αντίστοιχά. Τέλος οι Θάνος και Σπάθας με 66,5% και 50% αντίστοιχα είναι οι άρχοντες αγώνων με τη μεγαλύτερη ροπή προς την ισοπαλία. Φυσικά εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπολογίσαμε τους 5 διαιτητές με μόλις ένα παιχνίδι στο ενεργητικό τους την περσινή χρονιά.

ΙΙΙ) Το μεγαλύτερο μέσο όρο γκολ ανά παιχνίδι παρατηρούμε στα παιχνίδια που σφύριξε ο Σέλιμος (παρότι έπαιξε λίγα παιχνίδια) και ακολουθούν με τη σειρά οι Κύζας και Παπαδόπουλος Ι. με 2,82γκολ έκαστος, ο Καλογερόπουλος με 2,8 και ο Δημητρόπουλος με 2,73. Βάτσιος και Τζήλος συμπληρώνουν του διαιτητές με μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα πάνω από 2,5 goal.

  1. iv) Πιο αυστηρός σε καταλογισμούς πέναλτι αποδείχτηκε πέρυσι ο Καλογερόπουλος, με 0,8 πέναλτι ανά αγώνα, δεύτερος έρχεται ο Μάνταλος με 0.67 και τρίτος ο Κύζας με 0,45.
  2. V) Θάνος, Στυλιάρας και Παππάς αποτελούν τους διαιτητές με τους μεγαλύτερους μέσους όρους φάουλ που χρέωσαν, με 38, 37,4 και 36,1 φάουλ ανά αγώνα τους. Παράλληλα ο Καλογερόπουλος με 0,9 αποβολές (απευθείας με κόκκινη είτε δύο κίτρινες) ανά αγώνα, έρχεται πρώτος σε αυτήν την κατηγορία και έπονται οι Γιαχός και Μάνταλος με 0,7 και 0,55 αντίστοιχα.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστο με τα στατιστικά διαιτητών για το στοίχημα. Ο καθένας  από εμάς μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα και να εστιάσει στα στατιστικά που πιστεύει ότι θα αποκομίσει την μέγιστη ωφέλεια, με βάση και τον τρόπο που ποντάρει.

Στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημα

Στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημαΠολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι τα μαθηματικά και η στατιστική είναι επιστήμες που δεν έχουν εφαρμογή στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο. Ακούμε πολλάκις ότι η μπάλα γυρίζει και δεν γνωρίζει από νόμους και στατιστικές.  Η αλήθεια όμως είναι ότι η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα του στοιχηματισμού είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εν λόγω επιστήμες και ειδικά τα διάφορα στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημα.

Παρακολουθούμε σε κάθε παιχνίδι την καταγραφή λεπτομερών στατιστικών για τις ομάδες που αγωνίζονται αλλά και για κάθε παίχτη συγκεκριμένα, ειδικά στις μεγάλες και λαοπρόβλητες διοργανώσεις. Τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι καταγεγραμμένα και εύκολα προσπελάσιμα από κάθε χρήστη του διαδικτύου και μπορεί να ανατρέξει σε αυτά να πάσα στιγμή για πολλά χρόνια. Συνεπώς κάθε παίχτης στοιχήματος που δεν θέλει να ποντάρει τα χρήματα του στα τύφλα, οφείλει να συμβουλεύεται τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία. Το εύρος τέτοιων στοιχείων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό παίχτη, ανάλογα με το τα σημεία που θέλει να ποντάρει.

Όμως πόσο  πρέπει να εμπιστευόμαστε και να βασιζόμαστε στα στατιστικά για να στοιχηματίσουμε; Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα που απαντάει στο παραπάνω ερώτημα. Κανένα στατιστικό δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχουμε 100% κέρδη. Ειδικότερα όσον αφορά το ποδόσφαιρο, θεωρείται δύσκολο  άθλημα μιας και οι εκπλήξεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Επίσης στο ποδόσφαιρο υπεισέρχονται πολλοί αστάθμητοι παράγοντες σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι σε αλλά σπορ όπως το μπάσκετ, με αποτέλεσμα να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να μας κάνει να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι η συστηματική παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων αποτελεί ένα πολύτιμο βοηθό για αποδοτικότερο στοίχημα. Παρατηρώντας της τάσεις των ομάδων, την φόρμα τους, την ροπή ή όχι στο σκοράρισμα, την απόδοση στην άμυνα , την προϊστορία, τις επιμέρους αποδόσεις των ποδοσφαιριστών και πολλά άλλα μπορούμε να καθοδηγηθούμε ευκολότερα σε σωστές αποφάσεις. Κάτι που συμπεριλαμβάνει το να διαβλέπουμε ακόμα και αποτελέσματα που θεωρούνται εκ των προτέρων εκπλήξεις, εκτινάσσοντας τις αποδόσεις μας.

Συμπερασματικά λοιπόν η συστηματική και λελογισμένη χρήση των στατιστικών εργαλείων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποφέρει οφέλη και γιατί όχι και κέρδη που θα τείνουν να έρχονται σε σταθερή βάση. Απαραίτητο συστατικό όμως αποτελεί η υπομονή, μιας και η μελέτη αυτών των στοιχείων δεν εξασφαλίζει άμεσα αποτελέσματα ούτε αποτελούν πανάκεια για εγγυημένα κέρδη.

Στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super League

Στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super LeagueΤο φετινό πρωτάθλημα της Super League παρότι αναμενόταν από τους φιλάθλους να είναι πιο ανταγωνιστικό και  ενδιαφέρων δεν ξεκίνησε με τους καλυτέρους οιωνούς. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές αναβλήθηκαν, οι εκλογές για την ανάδειξη τις νέας διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πήραν επίσης παράταση, η FIFA αποφάσισε να παρέμβει ορίζοντας προσωρινή διοικούσα επιτροπή, υπάρχει μια διαρκής απειλή για Grexit των ελληνικών συλλόγων και οι συνηθισμένες αντιδικίες και κοκορομαχίες των παραγόντων των ομάδων έγιναν πιο έντονες.

Παρά την μιζέρια και την αβεβαιότητα που επικρατεί πραγματοποιήθηκαν 8 αγωνιστικές δίνοντας στους ποδοσφαιρόφιλους μια πρώτη γεύση για το τι έπεται και τι θα πρέπει να περιμένουμε. Για αυτό θα επιχειρήσουμε να προβούμε σε κάποιες στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super League ώστε να αποκομίσουμε οφέλη στα πονταρίσματα μας.

Στις πρώτες αγωνιστικές και παρά την ήττα του πρωταθλητή στη Λάρισα  στον τρίτο του  μόλις εγχώριο αγώνα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος και τις χτυπητές αδυναμίες των λοιπών συνδιεκδικητών του τίτλου και παίρνοντας και τα 3 ντέρμπι που έδωσε στην έδρα του, απέκτησε νωρίς διαφορά από τον δεύτερο. Σκόραρε 19 γκολ (περίπου 2,5 ανά αγώνα) και επίσης έχει την καλύτερη άμυνα ως τώρα με παθητικό μόλις 4 γκολ. Το γεγονός ότι έχει αποσπαστεί 7 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό αποτυπώνεται και στην διαφορά τερμάτων που είναι υπερδιπλάσια. Επίσης ο βασικός επιθετικός περιοχής του, o Ideye βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με 8 γκολ στο ενεργητικό του.

Συνολικά παρατηρούμε μια ελαφριά μείωση του μέσου όρου τερμάτων που σημειώθηκαν σε σχέση με την αμέσως προηγούμενης χρονιά(2,18 από2,25), αλλά φυσικά ακόμα είναι αρκετά πρώιμο να εξάγουμε επαρκή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, στα μισά σχεδόν από τα 137 παιχνίδια σημειώθηκαν over 2,5 γκολ (49%), ενώ μόλις το 13% των αγώνων (18) επαλήθευσαν το over 3,5 goals.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό των σημείων αφού η ισοπαλία κάνει την εμφάνιση της στο ένα τέταρτο των αγώνων , ενώ οι νίκες των γηπεδούχων περίπου στους μισούς (46%).

Τα παράπονα για τις φετινές διαιτητικές αποφάσεις παραμένουν , παρόλο που στα ντέρμπι που πραγματοποιήθηκαν είχαμε ως επί το πλείστον σχεδόν άριστες διαιτησίες. Οι διαιτητές μέχρι στιγμής έχουν κάνει χρήση της κόκκινης κάρτας 17 φορές ενώ έδειξαν την βούλα του πέναλτι 12 φόρες.

Συμπερασματικά αν οι ομάδες και δη οι επονομαζόμενες μεγάλες παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί , βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους και επενδύοντας σε νέους παίχτες την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ίσως δεν είναι αργά να παρακολουθήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα , το οποίο με την σειρά του θα συντελέσει σε καλύτερο θέμα αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξία στις στοιχηματικές μας επιλογές.