Στατιστικά στοιχεία διαιτητών και σημαντικά λάθη τους

Στατιστικά στοιχεία διαιτητώνΚανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάθε απόφαση του είναι σωστή. Πόσο μάλλον ένας διαιτητής, ο οποίος καλείται να πάρει γρήγορες αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σε ένα περιβάλλον με ποικίλες παραμέτρους που καθιστούν το έργο τους ακόμα δυσκολότερο οπότε γίνονται και ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα στατιστικά στοιχεία διαιτητών. Όμως οι διαιτητές και ιδιαίτερα αυτοί που σφυρίζουν σε κορυφαίες διοργανώσεις είναι καλά εκπαιδευμένοι, περνώντας από συνεχή τεστ και δοκιμασίες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κορυφαίο επίπεδο.

Παρόλα την εκπαίδευση συχνά γινόμαστε παρατηρητές σημαντικών λαθών στην διαιτησία, πολλά εκ των οποίων μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Τέτοια σημαντικά λάθη στο ποδόσφαιρο αποτελούν τα παρακάτω:

Α) Ο καταλογισμός ενός πέναλτι που δεν είναι, ή ο μη καταλογισμός σε φάουλ μέσα στην περιοχή.

Β) Η λανθασμένη αποβολή παίχτη με κόκκινη, είτε η μη αποβολή μετά από γεγονός που θα έπρεπε να επισύρει την συγκεκριμένη ποινή.

Γ) Το να μετρήσει ένα γκολ ενώ δεν θα έπρεπε (offside, επιθετικό φάουλ, να μην έχει περάσει την γραμμή) ή να μην μετρήσει κανονικό καθαρό γκολ.

Συμφώνα με μελέτη σχετικά με τα λάθη των διαιτητών, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως, την Premier League, την περυσινή σεζόν 2015-16 παρατηρήθηκαν 84 τέτοια καίρια λάθη μέχρι και τον Απρίλιο. Σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων-ποιος μπορεί να λησμονήσει εύκολα την ανάδειξη της μικρομεσαίας Λεστερ σε πρωταθλήτρια- είχαμε ένα σημαντικό λάθος ανά τέσσερις αγώνες περίπου, αριθμό καθόλου αμελητέο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Premier League θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα και με ακεραιότητα πρωταθλήματα στην υφήλιο. Σε αυτό το σημείο είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με την Ελληνική πραγματικότητα οπού τα παράπονα για τους διαιτητές και τα μεγάλα λάθη από μεριάς τους είναι πολύ συχνότερα.

Συμφώνα με τα στατιστικά στοιχεία των διαιτητών στην παραπάνω μελέτη, ο Antony Taylor παρουσίαζε τη μικρότερη συχνότητα καθοριστικών λαθών, ενώ στο απέναντι άκρο βρισκόταν ο Jon Moss που πολύ θα τον θυμούνται από το επεισοδιακό ματς οπού η Λεστερ ισοφάριζε σε 2-2 την Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις. Για να κατανοήσουμε την διαφορά τους σε λάθη που επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα, ο πρώτος είχε περίπου ένα λάθος ανά 9 αγώνες ενώ ο Moss περίπου ένα λάθος ανά 1,5 αγώνα.

Τα στατιστικά στοιχεία διαιτητών λοιπόν καταδεικνύουν ότι χρειάζεται διαρκής βελτίωση και προσαρμογή των κριτηρίων, ώστε οι διαιτητές να μην είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των παιχνιδιών. Μια τέτοια συνεχής εξέλιξη της διαιτησίας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι προφανές ότι αναβαθμίζει το αθλητικό προϊόν προς όφελος όλων μας.

Diffusioni in diretta live in ogni momento e da qualsiasi luogo

diffusioni in diretta liveQuante volte ci si trova nella situazione di tornare di corsa a casa perché si vuole assolutamente seguire un evento sportivo tramite diffusioni in diretta live oppure seguire la propria squadre del cuore impegnata in una partita molto importante.

Spesso ci si trova nella condizione di non poterlo fare per impegni di lavoro o per altro ancora e l’unica cosa che si può fare è seguire l’evento in differita oppure leggere i risultati su giornali e siti web a tema sport.

Come sappiamo quasi tutti gli eventi sportivi calcistici più importanti venivano trasmessi solimante in tv ed era possibile guardarli tramite sottoscrizione di un piano di abbonamento delle pay tv o in chiaro sui canali televisivi nazionali.

Oggi perdersi le diffusioni in diretta live è diventato solo un brutto ricordo, grazie a internet, infatti, è possibile seguire gli eventi ovunque ci si trovi e in qualsiasi momento, non occorre per forza un piano di abbonamento oppure una tv ad alta risoluzione. Per seguire le diffusioni in diretta live occorre soltanto una connessione ad internet di buona qualità che possa permettere lo streaming degli eventi live e conoscere le applicazioni per dispositivi mobili e i siti che permettono di seguire le live gratuitamente.

Di questo se ne sono accorte anche le grandi compagnie di intrattenimento che hanno iniziato ad offrire tale servizio ai propri abbonati. È possibile infatti, per un abbonato alla pay tv, seguire diffusioni in diretta livecomodamente dal proprio personal computer o dal proprio dispositivo mobile tramite applicazione dedicatache permette, appunto, di poter seguire gli eventi live con l’ausilio di una connessione dati di buona qualità.

L’idea di trasmettere diffusioni in diretta live non è certo delle grandi aziende dell’intrattenimento televisivo, è una delle tante cose venuto dal web, qualcosa che ancora oggi esiste e che si è migliorata e soprattutto è qualcosa di gratuito a cui tantissime persone si sono affezionate e che utilizzano nel quotidiano. È possibile scegliere tra migliaia di siti web e applicazioni che permettono di seguire eventi live con facilità e spesso anche con trasmissioni di qualità con video e audio più che accettabile per un servizio gratuito.

È diventata una buona norma quindi dimenticarsi di perdere la finale della squadra del cuore, grazie al web in qualsiasi momento e in qualsiasi luogo si potranno seguire le partite con comodità e facilità. Importate è avere sempre a disposizione una connessione a internet di buona qualità che permetta uno streaming senza blocchi e con audio di qualità.

Στατιστικά διαιτητών για το στοίχημα στην Σούπερ Λιγκ

Στατιστικά διαιτητών για το στοίχημαΠερά από τη φόρμα και την δυναμικότητα των ομάδων και τα επιμέρους στατιστικά τους, μεγάλης σημασία παράγοντας για την έκβαση του αγώνα έχουν οι άνθρωποι που επωμίζονται το δύσκολο έργο της διαιτησίας τους. Ποικίλες συζητήσεις, αναλύσεις και αντιπαραθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του δικού μας πρωταθλήματος της Super League, και είτε η επιτροπή διαιτησίας (ΚΕΔ) είτε οι διαιτητές ξεχωριστά βρίσκονται στο στόχαστρο του κοινού και των δημοσιογράφων σχεδόν σε ημερήσια διάταξη.

Πέρα όμως από τις αόριστες συζητήσεις και τα λογής μαγειρέματα που πραγματοποιούνται σε επίπεδο διοικήσεων και ορισμών, υπάρχουν και απτά στοιχεία που μπορεί να προσφέρουν αντικειμενικότερη ανάλυση και αξιολόγηση των διαιτητών, με άμεσο συνεπακόλουθο για τους παίχτες που ποντάρουν σε αγώνες τις ορθολογικότερες και αποδοτικότερες προβλέψεις. Συνεπώς τα στατιστικά διαιτητών για το στοίχημα αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο συμπληρωματικό εργαλείο στα χέρια κάθε τζογαδόρου που δεν επιθυμεί να παίξει στα τυφλά.

Έτσι για την τελευταία αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα (2015-16) ξεχωρίσαμε τα εξής στατιστικά:

Ι) τη σαιζόν 2015-16 περισσότερες συμμετοχές (12) είχε ο Λαμπρόπουλος Μ. ενώ ακολουθούν με 11 ορισμούς ο Σιδηρόπουλος , ο Κύζας και άλλοι 4 διαιτητές. Ένα στοιχείο που παρέχει μια ένδειξη για αυτούς που συγκέντρωσαν καλύτερη βαθμολογία και συνάμα παραπέμφθηκαν λιγότερες φορές για σημαντικά λάθη, χωρίς να αποκλείει βέβαια και άλλους παράγοντες που συντελούν στον αριθμό εμφανίσεων τους.

ΙΙ) Το μεγαλύτερο ποσοστό νικών γηπεδούχων είχαν οι Κύζας, Τζήλος και Καραντώνης με 73%, 66,5% και 62,5% αντίστοιχα. Ενώ από τη πλευρά των διπλών, η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Δελφάκη, Δημητρόπουλο και Κιοτζένη με 60%, 54,5% και 50% αντίστοιχά. Τέλος οι Θάνος και Σπάθας με 66,5% και 50% αντίστοιχα είναι οι άρχοντες αγώνων με τη μεγαλύτερη ροπή προς την ισοπαλία. Φυσικά εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπολογίσαμε τους 5 διαιτητές με μόλις ένα παιχνίδι στο ενεργητικό τους την περσινή χρονιά.

ΙΙΙ) Το μεγαλύτερο μέσο όρο γκολ ανά παιχνίδι παρατηρούμε στα παιχνίδια που σφύριξε ο Σέλιμος (παρότι έπαιξε λίγα παιχνίδια) και ακολουθούν με τη σειρά οι Κύζας και Παπαδόπουλος Ι. με 2,82γκολ έκαστος, ο Καλογερόπουλος με 2,8 και ο Δημητρόπουλος με 2,73. Βάτσιος και Τζήλος συμπληρώνουν του διαιτητές με μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα πάνω από 2,5 goal.

  1. iv) Πιο αυστηρός σε καταλογισμούς πέναλτι αποδείχτηκε πέρυσι ο Καλογερόπουλος, με 0,8 πέναλτι ανά αγώνα, δεύτερος έρχεται ο Μάνταλος με 0.67 και τρίτος ο Κύζας με 0,45.
  2. V) Θάνος, Στυλιάρας και Παππάς αποτελούν τους διαιτητές με τους μεγαλύτερους μέσους όρους φάουλ που χρέωσαν, με 38, 37,4 και 36,1 φάουλ ανά αγώνα τους. Παράλληλα ο Καλογερόπουλος με 0,9 αποβολές (απευθείας με κόκκινη είτε δύο κίτρινες) ανά αγώνα, έρχεται πρώτος σε αυτήν την κατηγορία και έπονται οι Γιαχός και Μάνταλος με 0,7 και 0,55 αντίστοιχα.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστο με τα στατιστικά διαιτητών για το στοίχημα. Ο καθένας  από εμάς μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα και να εστιάσει στα στατιστικά που πιστεύει ότι θα αποκομίσει την μέγιστη ωφέλεια, με βάση και τον τρόπο που ποντάρει.

Στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημα

Στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημαΠολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι τα μαθηματικά και η στατιστική είναι επιστήμες που δεν έχουν εφαρμογή στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο. Ακούμε πολλάκις ότι η μπάλα γυρίζει και δεν γνωρίζει από νόμους και στατιστικές.  Η αλήθεια όμως είναι ότι η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα του στοιχηματισμού είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εν λόγω επιστήμες και ειδικά τα διάφορα στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημα.

Παρακολουθούμε σε κάθε παιχνίδι την καταγραφή λεπτομερών στατιστικών για τις ομάδες που αγωνίζονται αλλά και για κάθε παίχτη συγκεκριμένα, ειδικά στις μεγάλες και λαοπρόβλητες διοργανώσεις. Τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι καταγεγραμμένα και εύκολα προσπελάσιμα από κάθε χρήστη του διαδικτύου και μπορεί να ανατρέξει σε αυτά να πάσα στιγμή για πολλά χρόνια. Συνεπώς κάθε παίχτης στοιχήματος που δεν θέλει να ποντάρει τα χρήματα του στα τύφλα, οφείλει να συμβουλεύεται τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία. Το εύρος τέτοιων στοιχείων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό παίχτη, ανάλογα με το τα σημεία που θέλει να ποντάρει.

Όμως πόσο  πρέπει να εμπιστευόμαστε και να βασιζόμαστε στα στατιστικά για να στοιχηματίσουμε; Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα που απαντάει στο παραπάνω ερώτημα. Κανένα στατιστικό δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχουμε 100% κέρδη. Ειδικότερα όσον αφορά το ποδόσφαιρο, θεωρείται δύσκολο  άθλημα μιας και οι εκπλήξεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Επίσης στο ποδόσφαιρο υπεισέρχονται πολλοί αστάθμητοι παράγοντες σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι σε αλλά σπορ όπως το μπάσκετ, με αποτέλεσμα να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να μας κάνει να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι η συστηματική παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων αποτελεί ένα πολύτιμο βοηθό για αποδοτικότερο στοίχημα. Παρατηρώντας της τάσεις των ομάδων, την φόρμα τους, την ροπή ή όχι στο σκοράρισμα, την απόδοση στην άμυνα , την προϊστορία, τις επιμέρους αποδόσεις των ποδοσφαιριστών και πολλά άλλα μπορούμε να καθοδηγηθούμε ευκολότερα σε σωστές αποφάσεις. Κάτι που συμπεριλαμβάνει το να διαβλέπουμε ακόμα και αποτελέσματα που θεωρούνται εκ των προτέρων εκπλήξεις, εκτινάσσοντας τις αποδόσεις μας.

Συμπερασματικά λοιπόν η συστηματική και λελογισμένη χρήση των στατιστικών εργαλείων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποφέρει οφέλη και γιατί όχι και κέρδη που θα τείνουν να έρχονται σε σταθερή βάση. Απαραίτητο συστατικό όμως αποτελεί η υπομονή, μιας και η μελέτη αυτών των στοιχείων δεν εξασφαλίζει άμεσα αποτελέσματα ούτε αποτελούν πανάκεια για εγγυημένα κέρδη.

Στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super League

Στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super LeagueΤο φετινό πρωτάθλημα της Super League παρότι αναμενόταν από τους φιλάθλους να είναι πιο ανταγωνιστικό και  ενδιαφέρων δεν ξεκίνησε με τους καλυτέρους οιωνούς. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές αναβλήθηκαν, οι εκλογές για την ανάδειξη τις νέας διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πήραν επίσης παράταση, η FIFA αποφάσισε να παρέμβει ορίζοντας προσωρινή διοικούσα επιτροπή, υπάρχει μια διαρκής απειλή για Grexit των ελληνικών συλλόγων και οι συνηθισμένες αντιδικίες και κοκορομαχίες των παραγόντων των ομάδων έγιναν πιο έντονες.

Παρά την μιζέρια και την αβεβαιότητα που επικρατεί πραγματοποιήθηκαν 8 αγωνιστικές δίνοντας στους ποδοσφαιρόφιλους μια πρώτη γεύση για το τι έπεται και τι θα πρέπει να περιμένουμε. Για αυτό θα επιχειρήσουμε να προβούμε σε κάποιες στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super League ώστε να αποκομίσουμε οφέλη στα πονταρίσματα μας.

Στις πρώτες αγωνιστικές και παρά την ήττα του πρωταθλητή στη Λάρισα  στον τρίτο του  μόλις εγχώριο αγώνα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος και τις χτυπητές αδυναμίες των λοιπών συνδιεκδικητών του τίτλου και παίρνοντας και τα 3 ντέρμπι που έδωσε στην έδρα του, απέκτησε νωρίς διαφορά από τον δεύτερο. Σκόραρε 19 γκολ (περίπου 2,5 ανά αγώνα) και επίσης έχει την καλύτερη άμυνα ως τώρα με παθητικό μόλις 4 γκολ. Το γεγονός ότι έχει αποσπαστεί 7 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό αποτυπώνεται και στην διαφορά τερμάτων που είναι υπερδιπλάσια. Επίσης ο βασικός επιθετικός περιοχής του, o Ideye βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με 8 γκολ στο ενεργητικό του.

Συνολικά παρατηρούμε μια ελαφριά μείωση του μέσου όρου τερμάτων που σημειώθηκαν σε σχέση με την αμέσως προηγούμενης χρονιά(2,18 από2,25), αλλά φυσικά ακόμα είναι αρκετά πρώιμο να εξάγουμε επαρκή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, στα μισά σχεδόν από τα 137 παιχνίδια σημειώθηκαν over 2,5 γκολ (49%), ενώ μόλις το 13% των αγώνων (18) επαλήθευσαν το over 3,5 goals.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό των σημείων αφού η ισοπαλία κάνει την εμφάνιση της στο ένα τέταρτο των αγώνων , ενώ οι νίκες των γηπεδούχων περίπου στους μισούς (46%).

Τα παράπονα για τις φετινές διαιτητικές αποφάσεις παραμένουν , παρόλο που στα ντέρμπι που πραγματοποιήθηκαν είχαμε ως επί το πλείστον σχεδόν άριστες διαιτησίες. Οι διαιτητές μέχρι στιγμής έχουν κάνει χρήση της κόκκινης κάρτας 17 φορές ενώ έδειξαν την βούλα του πέναλτι 12 φόρες.

Συμπερασματικά αν οι ομάδες και δη οι επονομαζόμενες μεγάλες παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί , βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους και επενδύοντας σε νέους παίχτες την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ίσως δεν είναι αργά να παρακολουθήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα , το οποίο με την σειρά του θα συντελέσει σε καλύτερο θέμα αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξία στις στοιχηματικές μας επιλογές.

Αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημα στο μπάσκετ

Αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημαΜετά τον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο, λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως αποτελεί το μπάσκετ. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη χώρα μας , όπου ο αριθμός των μπασκετόφιλων αν και σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο είναι αρκετά μικρότερος, δεν παύει να παραμένει ένα αξιόλογο μέγεθος. Πέραν όμως την παρακολούθηση αγώνων μπάσκετ, το συγκεκριμένο άθλημα παρουσιάζει και έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον και ειδικότερα οι αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημα.

Αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημα στο μπάσκετ βρίσκουμε σε πολλές ειδικευμένες σελίδες στο διαδίκτυο και εφαρμογές Livescores με ζωντανή μετάδοση. Τα στατιστικά στο άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον καθώς έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι στο ποδόσφαιρο. Η τύχη σπανίως φέρνει τη νίκη σε μια πολύ πιο αδύναμη ομάδα ενώ οι αστάθμητοι παράγοντες είναι περισσότερο διαχειρίσιμοι από τους προπονητές και τους καλαθοσφαιριστές. Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε κορυφαία πρωταθλήματα καθώς και σε μεγάλες διοργανώσεις όπου οι διαφορές των ομάδων είναι ελάχιστες το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο και μεγάλη σημασία παρουσιάζουν το σωστό διάβασμα των αντιπάλων και η διαρκής προσαρμογή των συστημάτων και οι σωστές αλλαγές παιχτών.

Μεγάλη σημασία στο μπάσκετ παίζει η άμυνα, κάτι που αναφέρουν όλοι οι προπονητές καλαθοσφαίρισης τονίζοντας ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Έτσι βλέπουμε πολλές φορές στην διάρκεια ενός αγώνα οι αμυντικές τακτικές και οι παίκτες που επιτελούν καλύτερα αυτόν το ρόλο να εναλλάσσονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του. Συνεπώς οι ομάδες που παρουσιάζονται πιο συνεπής σε αυτόν τον τομέα είθισται να  προτιμώνται για ποντάρισμα. Ακόμα όσον αφορά τους συνολικούς πόντους ενός ματς η μελέτη της αμυντικής λειτουργίας αποτελεί βασικό στοιχείο ανάλυσης πριν το στοιχηματισμό.

Φυσικά η επιθετική απόδοση της υπό εξέταση ομάδας δεν είναι ήσσονος σημασίας. Μεγάλη σημασία σε μια μπασκετική ανάλυση έχει ο πλουραλισμός στην επίθεση, καθώς μια ομάδα στην οποία όλοι οι παίκτες συνεισφέρουν σε πόντους είτε από την περιφέρεια είτε από το ζωγραφιστό παρουσιάζει αυξημένες πιθανότητες θετικού αποτελέσματος. Επίσης η εξέταση των επιμέρους ζευγαριών παικτών που δημιουργούνται, μας δίνει μια πληρέστερη εικόνα του επερχόμενου αγώνα. Για παράδειγμα μια ομάδα με πιο light σέντερ και τεσσάρια θα συναντήσει δυσκολίες απέναντι στην αντιμετώπιση συλλόγων που γεμίζουν τη ρακέτα με θηριώδεις και πιο σκληρούς μπασκετμπολίστες.

Συνεπώς όποιος ασχολείται με ποντάρισμα στο άθλημα των ψηλών, παρά το γεγονός ότι η καλαθοσφαίριση δεν παρέχει την πληθώρα των στοιχηματικών επιλογών του ποδοσφαίρου, δύναται να βρεθεί μπροστά σε πολλές ευκαιρίες σωστών τοποθετήσεων στοιχημάτων. Σίγουρα όμως στο εν λόγω άθλημα η ανάλυση και η επικέντρωση σε στατιστικά ομάδων και παικτών στο μπάσκετ συνιστάται εντόνως, μιας και η διαίσθηση εδώ σπανίως επιφέρει σωστές αποφάσεις στοιχηματισμού.

Προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου για το στοίχημα

Προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου για το στοίχημαΣτις μέρες μας η φαρέτρα με τα εργαλεία που δύναται να κάνει χρήση ο κάθε παίχτης του στοιχήματος έχει μεγαλώσει πολύ. Κατά συνέπεια οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να προβεί σε στοιχηματισμό, μπορεί να βρει μεγάλη γκάμα από στατιστικά , προϊστορίες, αναλύσεις και προγνωστικά διευκολύνοντας το έργο του και φυσικά εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Ένα από τα πιο διφορούμενα εργαλεία αποτελούν οι προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου για το στοίχημα. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η μελέτη της μπορεί να αποβεί παραπλανητική και δεν παρουσιάζει αξιόλογη σημασία στις προβλέψεις μας, ενώ άλλοι θεωρούν ότι μέσω του συγκεκριμένου βοηθήματος μπορούμε να εκμαιεύσουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Προσωπική άποψη αποτελεί ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Σίγουρα τα αποτελέσματα για παράδειγμα που ήρθαν προ αμνημόνευτων χρόνων μεταξύ των δύο αντιπάλων δεν θα μπορούσαν να καθοδηγούν τις αποφάσεις μας σήμερα για ευνόητους λόγους. Αλλά ακόμα και αν το τελευταίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες, οι συνθήκες και τα όσα μεσολάβησαν μπορεί να έχουν μεταβάλλει άρδην τους συσχετισμούς. Και φυσικά το ποδόσφαιρο αλλά και κάθε άθλημα βασίζεται κατά κύριο λόγο στον ανθρώπινο παράγοντα, είτε είναι διαιτητής είτε ακόμα περισσότερο παίκτης, καθιστώντας κάθε πρόβλεψη ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Έτσι πχ 3 συνεχόμενες νίκες της γηπεδούχου ομάδας δεν προδικάζουν απαραίτητα και επικράτηση στον επόμενο αγώνα τους.

Από την άλλη μεριά η προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων μπορεί να δώσει χρησιμότητα στο στοίχημα μας, ειδικότερα όταν πρόκειται για ομάδες που δεν έχουν χαώδεις διαφορές δυναμικότητας. Ένα βασικό στοιχείο που μπορούμε να εκλάβουμε από αυτήν την κατηγορία στατιστικών είναι το ειδικό βάρος της φανέλας και η δύναμη της έδρας. Μια ομάδα μπορεί να φέρνει επανειλημμένα καλές εμφανίσεις ακόμα και εναντίον δυνατότερων αντιπάλων, όταν για παράδειγμα παίζει στην έδρα της, κάτι που απεικονίζεται στην προϊστορία των αγώνων της. Μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα η οποία δεν χάνει στην έδρα της από ισοδύναμους αντιπάλους τα προηγούμενα χρόνια μας δίνει μια κατεύθυνση για το επερχόμενο ποντάρισμα μας, ειδικότερα αν σκεπτόμαστε να παίξουμε εναντίον της. Επίσης υπάρχουν ζευγάρια ομάδων που διέπονται από εχθρικές σχέσεις ή έντονης αντιπαλότητας και σε συνδυασμό με  την προϊστορία να τείνουμε προς ένα συγκεκριμένο σημείο, πχ under 2,5 γκολ λόγω της σκληρότητας των μαρκαρισμάτων και την αυξημένη μαχητικότητα που παρουσιάζουν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τέλος αν θέλουμε να αποκομίσουμε χρησιμότητα από το εν λόγω εργαλείο προβλέψεων , κρίνεται ιδανικό να μελετάμε κοντινά παιχνίδια και με συνθήκες που γειτνιάζουν στο επερχόμενο ματς πχ αν ένα παιχνίδι διεξάγεται τις πρώτες αγωνιστικές καλό θα είναι να μελετήσουμε τα αντίστοιχα παιχνίδια των υπό εξέταση ομάδων.

Εν κατακλείδι αν χρησιμοποιείται με μέτρο και λελογισμένα μπορεί να μας προδιαθέσει για  την τάση ενός αγώνα και τις πιθανότητες που συγκεντρώνουν τα διάφορά σημεία. Αλλά το σίγουρο είναι ότι έτερα στατιστικά στοιχεία και εργαλεία αποτελούν μεγαλύτερης ισχύος βοηθήματα για το στοίχημα.

Statistiche Calcio Per Le Scommesse Online

statistiche calcio per le scommesse onlineSicuramente molti si saranno chiesti a cosa servono le statistiche calcio per le scommesse online e come vengono utilizzate, in questo breve articolo si cercherà di illustrare l’utilità e l’utilizzo di queste informazioni, diventate vitali per tutti gli appassionati di calcio che vogliono tentare la fortuna scommettendo sulla propria squadra del cuore.

Le scommesse sui risultati calcistici sono andate sempre di pari passo con gli incontri di calcio fin dagli albori di questo sport. Quando è nato il calcio si scommetteva sul risultato secco, le statistiche calcio a cui attingere erano davvero poche per via delle poche squadre esistenti e per i pochi incontri disputati.

Negli anni a seguire, è diventato molto popolare il sistema del totocalcio, nello specifico è stata la schedina, tutti quelli nati fino a metà degli anni 90 sicuramente la ricordano.

La schedina si basa su un semplice principio, il risultato secco degli incontri calcistici, 1 x 2, dove 1 e 2 stanno a indicare la vittoria di una o dell’altra squadra e x sta ad indicare il pareggio niente di più semplice. Per quanto semplice, anche chi gioca o giocava la schedina del totocalcio dove consultare le statistiche calcio, molto importante informarsi sui risultati degli incontri precedenti per poter giocare in maniera oculata e avere qualche possibilità di vittoria.

Oggi la schedina è stata quasi dimenticata a favore delle scommesse sportive molto più popolari e facili da giocare grazie ai tantissimi siti e applicazioni per smartphone e tablet resi disponibili per gli appassionati di calcio.

Le statistiche calcio insieme ad altre informazioni concorrono alla creazione delle quotecalcio su cui scommettere. Non si scommette soltanto sul risultato secco, ma con le scommesse sportive, si può scommettere su decine e decine di variabili e in questo panorama che le statistiche calcio stanno avendo sempre di più uno ruolo fondamentale.

A volta scommettere al buio può andar bene per chi si avvicina a questo mondo per la prima volta e con piccole cifre (anche 1/2 euro) si può sperare di veder raddoppiato o triplicato il proprio investimento.

Ma la fortuna non capita tutti i giorni, quindi per poter giocare e provare a vincere anche importati premi è buona norma giocare secondo le quote e avvalersi delle statistiche calcio. Consultare i risultati degli incontri precedenti è di fondamentale importanza per scommettere, come detto precedentemente è possibile giocare anche secondo decine di variabili per avere più possibilità di vincere.

Αποδόσεις για το στοίχημα και πιθανότητες

Αποδόσεις για το στοίχημαΠολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς καθορίζονται  οι αποδόσεις για το στοίχημα και γιατί παρουσιάζουν αυξομειώσεις, και είναι είτε σε πτώση είτε σε άνοδο, πριν από έναν αγώνα είτε και σε live στοιχηματισμό. Οι τιμές των αποδόσεων παρουσιάζουν την πραγματική πιθανότητα ενός αποτελέσματος. Η υπόθεση της αποτελεσματικής αγοράς που ισχύει στα οικονομικά βρίσκει εφαρμογή και στην στοιχηματική αγορά. Συμφώνα με αυτήν οι τιμές των αποδόσεων που καθορίζονται από την αγορά είναι σωστές και αντιπροσωπεύουν τις τιμές που υπάρχει ισορροπία προσφοράς και ζήτησης.

Έτσι όσον αφορά τον στοιχηματισμό,  σημαίνει ότι οι αποδόσεις αντιπροσωπεύουν την πραγματική πιθανότητα ενός αποτελέσματος αφού προσαρμοστεί στο περιθώριο κέρδους του bookmaker. Εάν αυτό αληθεύει, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει μακροπρόθεσμα κέρδη μέσω στοιχημάτων. Ή διαφορετικά τα μακροπρόθεσμα κέρδη είναι αποτέλεσμα της τύχης και όχι των δεξιοτήτων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο πρόκειται για μια λανθασμένη υπόθεση πολλάκις, όπως π.χ. σε όλη τη μάχη της Premier League φέτος, όπου η τιμή στην Leicester να στεφτεί πρωταθλήτρια φανέρωνε το απίθανο της κατάκτησης σε όρους πιθανοτήτων καθώς φυσικά και σε αμέτρητα τέτοια παραδείγματα.

Ακόμα σκεφτείτε ότι αν μια εταιρεία στοιχημάτων έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικής πιθανότητας ενός αποτελέσματος, θα ήταν πολύ απίθανο να έχει διαφορετική τιμή από την αγορά, δεδομένου ότι θα πρέπει να διακινδυνεύσει να προσφέρει στους παίχτες  arbitrage, κέρδος χωρίς τον ανάλογο κίνδυνο δηλαδή.

Στον κόσμο των στοιχημάτων, η πραγματική αξία του αποτελέσματος εξαρτάται από το ίδιο το αποτέλεσμα. Έτσι, αν αναρωτιόμαστε “είναι οι πιθανότητες αληθινές;”, μια απλή ανάλυση θα ήταν να λάβει όλες τις τελευταίες πιθανότητες σε εκδηλώσεις και να διασταυρώσουμε  αν αυτά όντως συνέβησαν . Στον οικονομικό κόσμο, το να προσδιορίσουμε την πραγματική αξία ενός περιουσιακού στοιχείου είναι λίγο πιο δύσκολο και γι ‘αυτό οι αγορές στοιχημάτων χρησιμοποιούνται ως ένα μικρότερο παράδειγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Η τιμολόγηση αποτυπώνει ως επί το πλείστον το ποια πιστεύουν οι παίκτες ότι θα είναι η σωστή τιμή. Ή αλλιώς οι αποδόσεις των στοιχημάτων εξαρτώνται από το που συγκλίνουν οι εκτιμήσεις των παιχτών ανεξάρτητα ποιο είναι το υπόβαθρο σκέψης τους και που στηρίζουν τις προτιμήσεις τους. Είναι φυσικό να μην διακρίνονται πάντα από λογική είτε από σοφία όσον αφορά την εκτίμηση. Κάτι που δικαιολογεί τις τάσεις στοιχηματισμού που αλλαζουν με την σειρά τους τις αποδόσεις  και φυσικά δεν αντικατοπτρίζουν εξ ολοκλήρου τις πραγματικές πιθανότητες πραγματοποίησης ενός γεγονότος.

Συμπερασματικά , μπορεί στη θεωρία να υποστηρίζεται ότι οι αποδόσεις για το στοίχημα εκφράζουν την ισορροπία στην αγορά , αλλά στην πραγματικότητα δεν αφορούν πλήρως ορθολογικούς χρήστες και ανάλογες αποφάσεις τους.

Πίνακες στατιστικών Goal/Goal και No Goal σε μεγάλα πρωταθλήματα

Πίνακες στατιστικών Goal/Goal και No GoalΗ τύχη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε στοίχημα, πόσο μάλλον αν αναφερόμαστε σε αθλητικά γεγονότα που προσδιορίζονται από αβεβαιότητα και πολλούς παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Όμως η σωστή μελέτη του περιβάλλοντος ενός αγώνα καθώς και το στοιχείων που το απαρτίζουν μπορεί να περιορίσει τον παράγοντα τύχη και να βοηθήσει σε καλύτερες προβλέψεις, όπως για παράδειγμα οι διάφοροι πίνακες στατιστικών Goal/Goal και No Goal.

Ένα από τα πιο απλά στοιχήματα αποτελεί και το goal/goal ή no goal, ένα σημείο δύο επιλογών. Το ng επαληθεύεται αν στο τελικό σκορ υπάρχει έστω ένα μηδενικό, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχουμε gg. Σε ένα πρωτάθλημα με έντονο ανταγωνισμό και πολλές καλές ομάδες αναμένεται η εμφάνιση του gg πιο έντονα. Σημασία σε αυτό βέβαια έχει και  η ποιότητα των λεγόμενων μικρών ομάδων και να μην υπάρχει πρωτάθλημα περισσότερων ταχυτήτων ή χαώδης διαφορές δυναμικότητας μεταξύ των συλλόγων.

Ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα πρωταθλήματα, η Premier League, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα , μιας και οι ομάδες που ανταγωνίζονται για το πρωτάθλημα είναι αρκετές , αλλά ακόμα και ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα δεν αποτελούν εύκολη λεία για κανένα. Συνεπώς δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε τον πινάκα στατιστικών Goal/goal No Goal των περασμένων αγωνιστικών περιόδων στο μεγάλο νησί αλλά και σε άλλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (βάζουμε στην σύγκριση και τη δική μας Supeleague), ώστε να δούμε κατά πόσο αληθεύει ο πρότερος ισχυρισμός μας. Έτσι τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε τα έξης ποσοστά που αφορούν την εμφάνιση αμφίσκορου αποτελέσματος στο σύνολο των αγώνων:

Premier League    Serie A              Bundesliga      Primera Division   SuperLeague

2011/12   53%              47,5%             54,5%                51%                          37%

2012/13   56,5%          51%                 56,5%                53,5%                       39%

2013/14   46%             48,5%              58,1%                47%                          44%

2014/15   49%             56,3%              49%                   47%                          41%

2015/16   52%             51%                 54,5%                50%                          39%

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο ισχυρισμός ότι τα παιχνίδια που σκοράρουν και οι δύο αντίπαλοι στις πιο ανταγωνιστικές λίγκες είναι περισσότερα των ng, δεν ισχύει πάντοτε καθώς κ ότι τα ποσοστά τριγυρίζουν το 50% καθιστώντας τα δύο ενδεχόμενα, σχεδόν ισοπίθανα να έρθουν. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στο δικό μας πρωτάθλημα, καθώς το γεγονός μια τουλάχιστον ομάδα να μην σκοράρει είναι αρκετά συχνότερο του αμφίσκορου αποτελέσματος. Αυτό το στατιστικό υποδεικνύει την έλλειψη υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας ανάμεσα στους συλλόγους.

Εν κατακλείδι σίγουρο το αν θα έρθει gg ή ng δεν εξαρτάται μόνο από το επίπεδο του πρωταθλήματος και των επιμέρους ομάδων αλλά και από μια σειρά ακόμα στατιστικών παραγόντων που παίζουν σημαντικό ρόλο στο στοίχημα και τα προγνωστικά. Όμως μας καταδεικνύει μια γενικότερη κατεύθυνση πονταρίσματος.