Στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου και νευρωνικά δίκτυα

Στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρουΚάθε παίχτης του στοιχήματος που αφιερώνει χρόνο σε αυτό, αναζητά τρόπους να βελτιώσει την απόδοση του. Έτσι προσπαθεί να αναλύσει τα ποικίλα στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου που επίκεινται και να αναγνωρίσει μοτίβα και να υπολογίσει όσες περισσότερες μεταβλητές για τους αγώνας μπορεί, έχοντας ως στόχο την μακροχρόνια κερδοφορία από τον στοιχηματισμό.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι τρομερά δύσκολο γιατί η μεταβλητές και η στάθμιση τους είναι υπερβολικά πολλοί και οι αστάθμητοι παράγοντες στα αθλήματα άπειροι. Πρόσφατα όμως μελέτες πάνω σε νευρωνικά δίκτυα δίνουν τη δυνατότητα πιο ορθών προβλέψεων σε ενδεχόμενα που πρόκειται να συμβούν. Νευρωνικό δίκτυο αποτελεί ένα σύνολο τεχνητών νευρώνων που συνδέονται μεταξύ τους με απώτερο στόχο λύσεις σε δυσεπίλυτα υπολογιστικά προβλήματα. Το εν λόγω κύκλωμα δέχεται τις κατάλληλες μεταβλητές , προσαρμόζεται και μαθαίνει και εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.

Φυσικά σε τέτοια δίκτυα δεν θα μπορούσαν να λείπουν προσημειώσεις αγώνων ώστε να παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν. Έτσι εισάγουμε τα κατάλληλα στατιστικά στοιχήματος για το ποδόσφαιρο με σκοπό να δούμε ποια επηρεάζουν περισσότερο το αποτέλεσμα και ποια είναι λιγότερα σημαντικά.

Σε μια ανάλογη μελέτη στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης , μελετάται η στάθμιση των μεταβλητών στο πρωτάθλημα της Premier League. Συνοπτικά στην εν λόγω εργασία έπειτα από τον μέσο όρο των αποδόσεων για τα 3 σημεία ενός αγώνα από τις διάφορες στοιχηματικές εταιρείας, ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας είναι ο μέσος όρος της διαφοράς των τερμάτων που πέτυχαν και δέχτηκαν οι δύο αντίπαλοι. Έπειτα καθοριστικό ρόλο παίζουν η βαθμολογική διαφορά, οι τελικές προσπάθειες για σκοράρισμα ανά αγώνα, καθώς και οι μέσοι όροι σκοραρίσματος και γκολ που δέχονται σε όλους τους προηγούμενους αγώνες. Μια άλλη άξια αναφοράς μεταβλητή που αφορά τα στατιστικά που λαμβάνονται πιο πολύ υπόψη για τον καθορισμό του τελικού αποτελέσματος αποτελεί η διαφορά του μέσου όρου τερμάτων για την γηπεδούχο ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια και για την φιλοξενούμενη σε όλα τα εκτός.

Από την άλλη μεριά δεν κρίνονται ιδιαίτερά καίρια στατιστικά στοιχεία για το στοίχημα στο ποδόσφαιρο  το φορμάρισμα των συλλόγων στα τελευταία ματς και το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα που έδωσε η καθεμία εκ των αντιπάλων ομάδων. Ανάλογα των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων αλλά με διαφορετική βαρύτητα έχουμε και σε άλλα πρωταθλήματα και διοργανώσεις πέραν της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Εν κατακλείδι παρότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στα νευρωνικά δίκτυα στο να υπολογίζουν και να βγάζουν τις πιθανότητες για επερχόμενα αποτελέσματα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με 100% σιγουριά . Και εδώ έγκειται και η ομορφιά του στοιχήματος μιας και εμπεριέχει πάντοτε αβεβαιότητα καθώς επίσης και στο ότι η διαίσθηση μας μερικές φορές επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Πλεονεκτήματα livestreaming στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ

livestreaming στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετΌσοι ασχολούμαστε συστηματικά με το στοίχημα αφιερώνουμε ένα μέρος του χρόνου μας διαβάζοντας αναλύσεις για αυτό, στήνουμε τα στοιχήματα μας και περιμένουμε την έκβαση του παιχνιδιού. Συχνά παρακολουθούμε είτε online είτε σε κάποια οθόνη τηλεόρασης  τα παιχνίδια που μας ενδιαφέρουν έχοντας τη δυνατότητα ζωντανού livestreaming στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την ζωντανή παρακολούθηση αγώνων έγκειται στο ότι τα παιχνίδια που μπορούμε να δούμε είναι περιορισμένα. Έτσι πλέον η  πληθώρα αγώνων που διατίθενται για στοιχηματισμό , από τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ έως και ελάχιστα δημοφιλή πρωταθλήματα και διοργανώσεις ανά την υφήλιο, καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση μέσω κάποιου καναλιού. Στην καλύτερη για να δούμε την εξέλιξη ενός αγώνα ποδοσφαίρου στη Χιλή ή στη Β’ κατηγορία Νορβηγίας είναι η παρακολούθηση σελίδων ή εφαρμογών με live σκορ και ίσως περιγραφή των κυριοτέρων φάσεων ζωντανά.

Συνεπώς η δυνατότητα να βλέπουμε σε Live streaming την πλειοψηφία των αγώνων , αμβλύνει το παραπάνω πρόβλημα. Σχεδόν κάθε στοιχηματική εταιρεία δίνει στους πελάτες της την δυνατότητα παρακολούθησης αγώνων ζωντανά σε παράθυρο εντός της σελίδας αποδόσεων για τον αγώνα. Βέβαια μπορεί η ποιότητα  να μην φτάνει πολύ υψηλά επίπεδα αλλά σίγουρα αποτελεί τεράστιο βοήθημα για αυτούς που στοιχηματίζουν και ειδικότερα σε live στοιχηματισμό.

Με την live μετάδοση κάθε αγώνα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, μας δίνεται η ευκαιρία της εναλλαγής μεταξύ αγώνων που μας ενδιαφέρουν. Είναι επίσης προφανές ότι παρακολουθώντας έναν αγώνα ζωντανά , η εικόνα μας είναι πιο ολοκληρωμένη και η πιθανότητα σωστού πονταρίσματος και κέρδους αυξάνεται. Ο καθένας θα χει βρεθεί σε ανάλογη θέση, όπου βλέποντας ένα ματς παρατηρεί ότι το momentum του αγώνα ευνοεί περισσότερο μια ομάδα για να σκοράρει το επόμενο γκολ, ή ακόμα και πιο παίχτης φαίνεται πιθανότερο να σκοράρει. Πόσες φορές ο καθένας μας βλέποντας έναν αγώνα που δεν έχει κριθεί στα τελευταία λεπτά  να αναφωνεί «μυρίζει γκολ μέχρι τη λήξη» , είτε «αυτοί όσες καθυστερήσεις και να δοθούν γκολ δεν βάζουν».

Κατανοούμε πόσο σημαντικό για τον στοιχηματισμό είναι να μην βλέπεις ξερά στατιστικά ενός αγώνα αλλά να τον παρακολουθείς ζωντανά. Σίγουρα ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα παιχνίδια και εξάγει τα δικά του συμπεράσματα , αλλά όλοι συμφωνούμε ότι η εικόνα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο μας στην μάχη για την αποκόμιση κέρδους. Και αφού πλέον έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο από παντού και μέσω κάθε ηλεκτρονικού μέσου(λαπτοπ, κινητό, ταμπλετ) καθιστά  πανεύκολο το live streaming  αγώνων μπάσκετ και ποδοσφαίρου κυρίως.

Diffusione diretta calcio live, pronti per seguire la propria squadra del cuore

Diffusione diretta calcio liveMolto probabilmente il calcio è lo sport più amato di sempre, seguito con passione ogni settimana da centinaia di migliaia di persone da qualsiasi parte del pianeta. Ecco perché la diffusione diretta calcio live è diventato un tema così importante e un mezzo così ricercato nelle vite degli appassionai di calcio.

Seguire le partire in diretta è sempre un cruccio dei tifosi più accaniti, se non si ha la possibilità di andare allo stadio la diffusione diretta calcio live è di sicuro la soluzione più apprezzabile anche perché è di sicuro la più economica.

Seguire tutte le partite del campionato italiano, quelle della Champions, varie coppe italiane e europee, campionati europei e del mondo potrebbe essere una scelta abbastanza onerosa, soprattutto perché la stragrande maggioranza di questi eventi sono ormai trasmessi quasi esclusivamente sulle televisioni a pagamento.

Per poter vedere gli la diffusione diretta calcio live sulle televisioni a pagamento occorre sottoscrivere degli abbonamenti non sempre economici e anche se il servizio offerto e di tutto rispetto non tutti dono disposti a pagare mensilmente cifre che potrebbero essere impiegate per cose effettivamente più vitali per una famiglia.

Fortunatamente la tecnologia corre in aiuto di chi non può permettersi questi costosi servizi e ancora una volta il mondo del web è la risorsa più ricca di soluzioni gratuite per qualsiasi tipo di servizio. La diffusione diretta calcio live online si trova ovunque, campionato di calcio italiano, campionato spagnolo, tedesco addirittura quello brasiliano, in rete è possibile seguirli tutti in diretta e da qualsiasi parte ci si trovi, anche in autobus.

La grandissima diffusione dei dispositivi mobili e delle connessioni veloci a internet ho portato ad una conseguente diffusione di applicazioni e siti web dove è possibile seguire la diffusione diretta calcio live gratuitamente e in piena mobilità.

Forse l’unico aspetto negativo di questo servizio offerto gratuitamente è proprio la mancanza di trasmissioni ad alta definizione, un obbligato lato negativo per permettere o streaming anche con connessioni di non altissima qualità.

Degno di nota, oltre al lato economico della cosa è proprio la possibilità che oggi è possibile trasmettere il flusso dati anche sulle tv led perché possono ormai connettersi ad internet, e dove non si possibile basta collegarvi una box android tv per trasformarle in computer ad alta definizione e riprodurvi qualsiasi cosa, dallo streaming ai file multimediali.

Προϊστορία των αγώνων ποδοσφαίρου για κέρδη στο στοίχημα

προϊστορία των αγώνων ποδοσφαίρουΔύσκολα συναντάμε παίχτη του στοιχήματος ο οποίος να μελετάει πριν από κάθε ποντάρισμα του, που να μην ανατρέξει στην προϊστορία των  αγώνων ποδοσφαίρου που προτίθεται να παίξει. Επικρατεί συνήθως να είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα διαβάσουμε και για αυτό όλα τα μέσα ενημέρωσης, που απευθύνονται σε παίχτες του στοιχήματος, περιλαμβάνουν πίνακες με την προϊστορία των ομάδων που πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι.

Οι προϊστορίες αγώνων ποδοσφαίρου για αποδοτικότερο στοίχημα που συναντάμε σε εφημερίδες ή σε αθλητικά site , περιλαμβάνουν στατιστικά και σκορ για τις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις των δυο ομάδων που εξετάζουμε, και πολλές φορές μια μίνι περιγραφή των προηγούμενων μεταξύ τους αγώνων συνοψίζοντας τις κυριότερες φάσεις και γεγονότα που το σημάδεψαν. Χρήσιμο στατιστικό είναι τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα (νίκες, ήττες, ισοπαλίες)σε κάθε  μεταξύ τους ματς , από καταβολής του πρωταθλήματος ή της διοργάνωσης που συμμετέχουν. Συνήθως βλέπουμε τα εν λόγω στατιστικά να αφορούν μονάχα τους αγώνες  που δόθηκαν μεταξύ των υπό εξέταση ομάδων στην συγκεκριμένη έδρα όπου θα γίνει και το επερχόμενο παιχνίδι ποδοσφαίρου.

Η προϊστορία ενός αγώνα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, μιας και μας προσφέρει επαρκή πληροφόρηση για τη δυναμική των ομάδων ανά τις αγωνιστικές περιόδους, για το που συγκλίνει η πλειοψηφία των αποτελεσμάτων , για τη δύναμη της έδρας (μεγάλες ομάδες πρωταθλητισμού συχνά δυσκολεύονται για χρόνια να περάσουν από ζόρικες έδρες μικρομεσαίων ομάδων για χρόνια), καθώς και των μέσο όρο των τερμάτων που πετυχαίνονται . Εκτός των προαναφερθέντων μεγάλη σημασία έχει και το τι πραγματοποιήθηκε στους πιο πρόσφατους αγώνες, μιας και συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να έχουν πυροδοτήσει ένα εχθρικό κλίμα μεταξύ των αντιπάλων. Είτε μια ντροπιαστική ήττα στο τελευταίο αγώνα να προδιαθέτει το ηττημένο για ενδοαγωνιστική εκδίκηση και απαντήσεις.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η μελέτη προϊστοριών αγώνων μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους και παρερμηνείες για τα προγνωστικά μας. Τα στατιστικά τους αν δεν συνδυαστούν με μελέτη και άλλων στοιχείων είναι πιθανό να μας οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις πονταρίσματος. Έτσι για παράδειγμα αν οι νίκες μιας δυνατής ομάδας εναντίον μιας μικρομεσαίας  είναι συντριπτικά περισσότερες από τα άλλα σημεία στα παιχνίδια που προηγήθηκαν, αλλά φέτος έχει αποδυναμωθεί είτε το τμήμα αντιμετωπίζει μια περίοδο κρίσης, δεν εγγυάται την επικράτηση και στο μελλοντικό μεταξύ τους παιχνίδι. Εκεί μάλιστα έγκειται και η αξία του να προβλέψουμε ένα αποτέλεσμα που θεωρητικά είναι έκπληξη βάσει της προϊστορίας, δίνοντας μας μάλιστα και μεγάλες αποδόσεις.

Εν κατακλείδι η προϊστορία των αγώνων ποδοσφαίρου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο πριν από κάθε ποντάρισμα. Όμως είναι συνετό να μελετάμε και άλλες στατιστικές κατηγορίες καθώς και να τα συνδυάζουμε με διάβασμα σχετικά με τις λοιπές συνθήκες που επικρατούν στους συλλόγους. Ιδανικό κρίνεται το να μπορούμε να δούμε τα παιχνίδια που το αποτέλεσμα δεν συμφωνεί με την προϊστορία, μιας και συνήθως κρύβουν ελκυστικές αποδόσεις.

Αποδόσεις στο στοίχημα και περιθώρια κέρδους

Αποδόσεις στο στοίχημαΑν είστε νέος στο στοίχημα, θα πρέπει να μάθετε πώς να υπολογίσετε τα περιθώρια κέρδους των στοιχημάτων.Με απλά λόγια, όταν βλέπουμε τις αποδόσεις στο στοίχημα σημαίνει ότι οι bookmakers έχουν υπολογίσει το περιθώριο  από την αποδοχή των στοιχημάτων για μια συγκεκριμένη αγορά. Επίσης  προσαρμόζουν τις αποδόσεις ωστε να προσελκύσουν στοιχήματα στη σωστή αναλογία για να εξασφαλίσει κέρδος ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσφορά αποδόσεων που δεν αντιπροσωπεύει δίκαια την πραγματική στατιστική πιθανότητα των εν λόγω εκδηλώσεων. Έτσι η απόκλιση από τις «πραγματικές αποδόσεις» είναι το περιθώριο κέρδους του πράκτορα στοιχημάτων.

Η πιο απλή αναλογία για την εξήγηση των περιθωρίων κέρδουν βρίσκεται σε ένα ισοπίθανο γεγονός με δύο εκβάσεις όπως π.χ. το στρίψιμο ενός κέρματος. Για παράδειγμα το στοίχημα με έναν φίλο, στο οποίο  ποντάρετε 10€ για να κερδίσετε αντίστοιχα 10€, σε περίπτωση επαλήθευσης της πρόβλεψης σας. Υπό αυτούς τους όρους, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, καθώς οι απόδοση που δίνεται είναι 2 και αντικατοπτρίζει την πραγματική πιθανότητα (0.5 η 50%) του συμβάντος. Ως εκ τούτου έχουμε μια 100% Αγορά στοιχήματος με μηδενικό περιθώριο!

Ωστόσο αν στο παραπάνω παράδειγμα παρενέβαινε κάποιος που επιδιώκει κέρδος από το πονταρισμα, δηλαδή ενας bookmaker, το ποσοστό αγοράς αυτού του γεγονότος θα ήταν μεγαλυτερο του 100%. Η διαφορά μάλιστα προσδιορίζει το μέγεθος του περιθώριου κέρδους που κατέχει ο bookmaker έναντι του παίχτης του στοιχήματος, αλλιώς γνωστό ως προμήθεια ή  γκανιότα. Συγκρίνοντας τις διακυμάνσεις των εν λόγω περιθωρίων καθως και τις επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές εταιρείες μπορουμε να καθορίσουμε που θα έχουμε μικρότερο ποσοστο περιθωριού και συνεπως μεγαλύτερο κέρδος.

Η έννοια της αξίας ενός στοιχήματος αφορά την αγορά στο σύνολό της, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις αποδόσεις για όλα τα αποτελέσματα. Για να υπολογίσουμε δηλαδη την προμήθεια αρκεί να υπολογίσουμε

(1 / Απόδοση επιλογής Α) * 100 + (1 / Απόδοση επιλογής Β) * 100 αν υπάρχουν μονάχα δυο ενδεχόμενες εκβάσεις ενός γεγονότος.

Για παράδειγμα, οι αποδόσεις για νίκη σε έναν αγώνα τέννις μεταξύ Παίχτη Α και Παίχτη Β (μιας και η ισοπαλία στο τένις δεν υπάρχει) . Θα μπορούσατε να υπολογιστεί το περιθώριο για τις αποδόσεις ως εξής:

Νίκη παίχτη Α : Απόδοση 1.926

Νίκη παίχτη Β : Απόδοση 2.020

(1 / 1.926) * 100 + (1 / 2,02 * 100) = 51,92 + 49,51 = 101,43% της αγοράς, δηλαδή ένα περιθώριο 1,43%.

Σε περίπτωση αγώνα ποδοσφαίρου, το αποτέλεσμα θα έχει 3 ενδεχόμενα αποτελέσματα (1, Χ ή 2) , οπότε το περιθώριο υπολογίζεται με το άθροισμα ίσων όρων με τον τρόπο που δείξαμε παραπάνω.

Κατάλληλα στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημα

στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημαΠαλαιότερα υπήρχε μια περιορισμένη γκάμα στατιστικών αναφορικά με τους αγώνες ποδοσφαίρου. Υπήρχε  για παράδειγμα η δυνατότητα σε έναν αγώνα να δεις τα γκολ, τις assist, τα κόρνερ και τον αριθμό των φάουλ και ίσως μερικές ακόμα κατηγορίες στατιστικών κυρίως πιο γενικού χαρακτήρα. Όμως η εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχής βελτίωση των εταιρειών που συγκεντρώνουν τα πάσης φύσης στατιστικά ποδοσφαίρου έχουν οδηγήσει σε υπερπληθώρα πληροφοριών που εξυπηρετεί κάθε απαίτηση. Τα στατιστικά ποδοσφαίρου για το στοίχημα κατά κύριο λόγο αλλά και για κάθε άλλη χρήση, καλύπτουν στις μέρες μας από αποστάσεις που καλύπτει ο κάθε παίκτης, την μέση ταχύτητα του, τα λάθη που έκανε, τις πάσες που έκοψε και πολλά αλλά επιμέρους ή συγκεντρωτικά στοιχεία.

Το γεγονός αυτό προσδίδει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια πιο σφαιρική ματιά σε αυτό που παρακολουθεί , είτε επικουρεί στο να κάνει καλύτερες προβλέψεις για μελλοντικά γεγονότα.

Φυσικά για να αποκομίσουμε χρησιμότητα από τα στατιστικά δεν αρκεί μόνο το μεγάλο μέγεθος των πληροφοριών που παρέχονται αλλά και η σωστή μελέτη και ανάλυση τους. Συνεπώς το σωστό διάβασμα και η επικέντρωση σε εκείνα τα στατιστικά στοιχεία που μας προσφέρουν μεγαλύτερη ωφελιμότητα για τον σκοπό μας, είναι το πιο καίριας σημασίας ζήτημα. Στην περίπτωση μας δηλαδή, να επιτύχουμε μεγιστοποίηση των κερδών μας από τον στοιχηματισμό  έπειτα από σωστή προσέγγιση των αγώνων.

Έτσι πέρα από τα προφανή στατιστικά χρήσιμο κρίνεται και το να εστιάσουμε και σε πιο αναλυτικά στατιστικά. Για παράδειγμα η απουσία ενός αμυντικού μέσου με αυξημένο μέσο όρο κοψιμάτων ανά παιχνίδι μπορεί αποβεί μοιραία για την ομάδα του και να ηττηθεί στον επόμενο αγώνα, παρόλο που όλοι οι υπόλοιποι παίκτες συμμετέχουν. Είτε ακόμα η επιστροφή από μακριά απουσία ενός πολύ γρήγορου εξτρέμ, να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ακολούθως στην παραγωγή περισσότερων φάσεων στην αντίπαλη εστία από ότι στα τελευταία ματς. Συμπερασματικά υπάρχουν παίκτες που δεν σκοράρουν κατά ριπάς ή δεν κάνουν περίτεχνες ντρίπλες αλλά η συνεισφορά τους στην ομάδα τους είναι τεράστια. Αλλά αναμφίβολα θετική επίδραση στα προγνωστικά μας θα έχει και η σύγκριση των επιμέρους παικτών που πρόκειται να αναμετρηθούν, ειδικότερα αυτών που αναμένεται να βρεθούν απέναντι σε πολλές φάσεις όπως παραδείγματος χάρη η σύγκριση των στατιστικών και των χαρακτηριστικών των ακραίων επιθετικών με τους πλάγιους μπακ της αντίπαλης ομάδας.

Πέρα όμως από κάθε ανάλυση, είναι αναγκαίο να ξέρουμε εκ των υστέρων σε ποιά σημεία επιθυμούμε να κινηθεί το ποντάρισμα μας, καθώς αλλά στατιστικά μελετάμε πχ για over/under και σε αλλά στρέφουμε την προσοχή μας για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Πηγές για γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠ

γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματοςΌταν ποντάρουμε σε έναν αγώνα ή σε ένα σύνολο αγώνων , οι περισσότεροι αν έχουμε ελεύθερο χρόνο παρακολουθούμε τα παιχνίδια που παίξαμε. Βέβαια κάτι τέτοιο της περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό , μιας και οι ειλημμένες υποχρεώσεις , τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας και τα λοιπά καθήκοντα που έχει ο καθένας μας επωμιστεί , περιορίζουν δραστικά τον ελεύθερο χρόνο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Εδώ ακριβώς μπαίνουν οι λογής εφαρμογές και sites με γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠ, ώστε να διευκολύνουν τη ζωή μας και να μην μας στερήσουν την έξαψη του να μαθαίνουμε την πορεία του στοιχήματος. Σε αυτές τις εφαρμογές η ενημέρωση είναι σε ζωντανή μετάδοση και χωρίς καμία καθυστέρηση. Σαν να βρισκόμαστε μέσα σε όλα τα γήπεδα που ενδιαφερόμαστε στοιχηματικά χωρίς να χρειάζεται να βγούμε είτε από το σπίτι , είτε από  το μπαρ ή το γραφείο που βρισκόμαστε.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές και οι ποικίλες σελίδες με livescores έχουν ως επί το πλείστον πλέον και mobile εφαρμογές , δίνοντας στον καθένα μας την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σχεδόν από οπουδήποτε επιθυμεί. Έτσι πέρα από τα πιο συμβατικά μέσα, όπως σταθεροί υπολογιστές και laptop, μπορούμε να παρακολουθούμε την έκβαση των αγώνων από  το κινητό μας που όλοι κουβαλάμε μαζί μας ή τα tablet μας. Πέραν της ζωντανής και χωρίς καθυστέρηση ενημέρωση για τα σκορ μπορούμε μέσω αυτών να δούμε και λοιπά στατιστικά στοιχεία όπως επίσης και σύντομη περιγραφή των κυριότερων φάσεων. Έτσι παίρνουμε μία ιδέα πόσο κοντά βρισκόμαστε στην επίτευξη του στόχου μας , που δεν είναι άλλος από τα κέρδη.

Μι ακόμη δυνατότητα που παρουσιάζουν οι εφαρμογές  Livescores και αποτελεσμάτων , είναι η επιλογή των συγκεκριμένων παιχνιδιών που μας ενδιαφέρουν και η ειδοποίηση με ήχο όταν κάτι μεταβάλλεται στους εν λόγω αγώνες. Κάτι που μπορεί να μας εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο χρόνο για να τον αφιερώσουμε στην δουλεία μας ή στην οικογένεια μας , χωρίς να χάνουμε τέρμα ή σημαντικό γεγονός στο ματς που έχουμε ποντάρει.

Συνεπώς η ευκολία χειρισμού και πρόσβασης των livescores από παντού χαρίζει σε κάθε παίχτη του στοιχήματος έγκαιρη κ πλήρη ενημέρωση για όποιο παιχνίδι θελήσει, οποιουδήποτε αθλήματος και σε κάθε γωνιά της υφηλίου και αν συμβαίνει, αφού υπάρχουν πολλά πλέον σάιτ με γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος. Και όλα αυτά από την ζεστασιά και την άνεση του δικού του χώρου, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στο γήπεδο ή παρακολούθηση στον τηλεοπτικό του δέκτη και καθιστώντας τον  χρόνου αναμονής σχεδόν μηδενικό.

Προγνωστικά για το πάμε στοίχημα; Αλεπού ή σκαντζόχοιρος;

Προγνωστικά για το πάμε στοίχημαΜε τι μοιάζετε περισσότερο με αλεπού ή σκαντζόχοιρο; Είναι απίθανο ότι έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είστε περισσότερο ένα από τα δύο συμπαθή ζώα. Σημαντικές μελέτες που εκτείνονται πίσω στις Αρχαίους Έλληνες έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα δύο ζώα για να χαρακτηρίσουν σημαντικά χαρακτηριστικά που απεικονίζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να επηρεάσει την ικανότητά μας να κάνουμε προγνωστικά γενικώς , ακόμα φυσικά και όσον αφορά προγνωστικά για το πάμε στοίχημα.

Η ικανότητα σας για προγνωστικά στο στοίχημα είναι ουσιαστικά η επιδίωξη των πιο σωστών προβλέψεων. Αυτή είναι μια πρόκληση που ξεπερνά τα τυχερά παιχνίδια, και έχει τεράστιες συνέπειες για τομείς όπως η χρηματοδότηση, την πολιτική προγραμματισμού και την πολιτική, και ουσιαστικά σχετίζεται με τον τρόπο που σκεφτόμαστε για επερχόμενα γεγονότα κυρίως.

Ο Έλληνας ποιητής Αρχίλοχος πρότεινε ότι «αλεπούδες γνωρίζουν πολλά πράγματα και ο σκαντζόχοιρος ένα αλλά μεγάλο». Παρακάτω παραθέτουμε τα σημαντικότερα γνωρίσματα  των δύο συμπεριφορών που ανακάλυψε το αρχικά ο Tetlock, ο οποίος αφιέρωσε 20 χρόνια μελετώντας προβλέψεις πολιτικών , ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και άλλων επιφανών ανδρών  .

Η αλεπού λοιπόν ενσωματώνει ιδέες από πολλαπλούς κλάδους καθώς επίσης προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις, αφού αν καμία από τις παράλληλες προσεγγίσεις που δοκιμάζει για επίλυση ενός προβλήματος δεν πετύχει , τότε δοκιμάζει άμεσα καινούριες. Επιπλέον δέχεται τα λάθη του και είναι δεκτικός σε νέες προτάσεις που προσφέρει βελτιώσεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ανοχή της πολυπλοκότητας του περιβάλλοντός τους αλλά και η προτίμηση σε εμπειρικά δεδομένα εν συγκρίσει με τα δεδομένα που προκύπτουν θεωρητικά.

Από τη άλλη ένας σκαντζόχοιρος χαρακτηρίζεται από την επικέντρωση του και ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ιδέα ή πρόβλημα, παραμένοντας σκεπτικός για τα υπόλοιπα. Δεν μετακινείται εύκολα από την τοποθέτηση του και χρησιμοποιεί τα νέα  δεδομένα που μπορεί να προκύψουν, μόνο  για τα προσαρμόσει  του άποψη και όχι για νέες . Ακόμα είναι χαρακτηριστικό είναι το πείσμα και ακαμψία καθώς και η απόδοση της λάθος πρόβλεψης σε κακοτυχία. Τέλος είναι ισχυρά ιδεαλιστής , στηριζόμενος κυρίως στην θεωρία .

Επομένως παρατηρούμε ότι η αλεπού είναι πιο ευκίνητη, και όταν παρουσιάζονται νέα δεδομένα είναι πιο πιθανό να τα ενσωματώσει και να προσαρμόσει τις προβλέψεις της, χωρίς φυσικά να έχει το αλάθητο. Και αν θέλουμε να δούμε την εφαρμογή της παραπάνω θεωρητικής προσέγγισης στον πραγματικό κόσμο, οι δύο συμπεριφορές είναι τα άκρα και οι παίχτες τοποθετούνται ενδιάμεσα. Απλώς έχει σημασία με από τα δύο ζώα γειτνιάζει περισσότερο η συμπεριφορά μας.

Εσάς ποιο ζώο χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης σου σχετικά με τις προβλέψεις; Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε στοιχηματικά σας προγνωστικά για το στοίχημα.

Diffusione live tv sempre più popolare per i dispositivi mobili

diffusione live tvAll’inizio era lo streaming tradizionale, un flusso di dati trasmesso da un personal computer verso un altro, oggi si parla sempre più spesso di diffusione live tv  su qualsiasi tipo di dispositivo, smartphone, tablet e addirittura smartwatch. Nell’ambito dello streaming video nel corso degli ultimi 5 anni si sono potute osservare delle innovazioni di tutto rispetto che hanno portato al largo utilizzo della diffusione live tv in concomitanza con i video on-demand.

La differenza tra video on-demand e diffusione live tv è che nel primo caso si parla di video che preventivamente caricati su un server, al momento della richiesta, posso essere riprodotti, esempio di questa tecnologia sono il famosissimo sito Youtube, Vimeo e altri ancora.

Nel caso della diffusione live tv, invece si parla nello specifico della trasmissione in diritta di un evento dal vivo, come avviene per le trasmissioni televisive in diretta. Gli eventi trasmessi possono essere di qualsiasi tipo, ma questa tecnologia ha trovato terreno fertile nell’ambito delle trasmissioni in diretta degli eventi sportivi.

Calcio, palla canestro, corse automobilistiche, tennis e tanto altro ancora, sono tutti sport che vengono sempre più spesso trasmessi soltanto sui canali privati delle tv a pagamento, le quali anche offrendo servizi di qualità, non riescono ad avvicinare tutti gli appassionati di sport. Motivo principale della difficoltà di arrivare in tutte le abitazioni è proprio il fatto che la diffusione live tv sul web è gratuita, mentre i servizi delle tv private sono a pagamento e spesso per nulla economici.

Certo, quello che si può guardare sui canali delle tv a pagamento non è nulla di paragonabile a quello che si può vedere sui siti e sulle applicazioni che offrono tale servizio, perché effettivamente la differenza di qualità dell’audio e dei video è sempre molto evidente, soprattutto per chi non dispone di una connessione ad alta velocità e di qualità.

La diffusione live tv  ha comunque avuto una diffusione molto elevata, grazie alle tantissime applicazione e siti compatibili con i dispositivi mobili che sono stati sviluppati proprio dopo il boom delle vendite di smartphone e tablet che a prescindere dal tipo di sistema, sembrano proprio essere stati creati a posta per gli eventi live.

Provate infatti ad immaginare di dover seguire una partita di calcio importante per la scommesse senza averne la possibilità per i più svariati motivi, certo esiste sempre la radio, ma basta uno smartphone e una connessione ad internet e sarà possibile seguire la partita anche seduti in autobus.

Πάμε στοίχημα και στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα

Πάμε στοίχημαΠέρα από το κουπόνι του πάμε στοίχημα και τον ΟΠΑΠ που ασκούσε το μονοπώλιο στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, δραστηριοποιούνται πολλές ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρείες, καθιστώντας περισσότερες τις επιλογές για τους Έλληνες παίχτες του στοιχήματος. Με νόμο 4002/ 2011 οι άδειες κάποιων εταιρειών ανακαλέστηκαν, είτε αποφάσισαν οι ίδιες να εγκαταλείψουν την ελληνική αγορά. Το δυσβάστακτο τίμημα για την έκδοση προσωρινών αδειών αλλά και οι νέες προϋποθέσεις  και τα αυστηρότερα κριτήρια που ίσχυαν για δραστηριοποίηση στην αγορά της Ελλάδος  οδήγησαν πολλές εταιρείες στο να κρίνουν ασύμφορη την παραμονή στο νέο τοπίο που διαμορφωνόταν.

Πάνω από 20 εταιρείες όμως, ανάμεσα τους και παγκόσμιοι στοιχηματικοί κολοσσοί , παρέμειναν στην Ελλάδα, διατηρώντας μια ευρεία γκάμα εταιρειών για να επιλέξει ο καθένας μας τι του ταιριάζει. Μέσα σε αυτές και κάποιες ελληνικές εταιρείες οι οποίες άδραξαν την ευκαιρία να εδραιωθούν και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους. Έτσι παρά τον δραστικό περιορισμό του αριθμού τους , εξακολουθούν να υπάρχουν ικανοποιητικές εναλλακτικές του ΟΠΑΠ, όσον αφορά το πάμε στοίχημα , κάτι που κρίνεται  πολύ θετικό για τους παίχτες του στοιχήματος στην Ελλάδα.

Συμφώνα με τελευταία πληροφόρηση, υπήρχε στα σκαριά πρόταση για διαδικασία αδειοδότησης εταιριών στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, αντίστοιχη με αυτή της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών που παρακολουθήσαμε πρόσφατα. Όμως η εμπλοκή του εν λόγω  διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέκοψε τα σχέδια της κυβέρνησης για τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες. Πιθανότερο πλέον θεωρείται ο καθορισμός ενός κατώτατου τιμήματος και όσες από τις εταιρείες το καταβάλλουν, θα αποκτούν είτε μόνιμη άδεια , είτε ετήσια, είτε πενταετούς διάρκειας που θεωρείται και το επικρατέστερο σενάριο.

Ένα άλλο σενάριο που επεξεργάζονται τα επιτελεία της κυβέρνησης , είναι η είσπραξη ενός ποσοστού επί των κερδών κάθε εταιρείας είτε η εισαγωγή τους στην φορολογία εισοδήματος, καταργώντας την προνομιακή μεταχείριση των στοιχηματικών εταιρειών. Κάτι τέτοιο φυσικά συνεπάγεται την απευθείας σύνδεση των σέρβερ τους με αυτούς του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η εποπτεία των οικονομικών τους στοιχείων.

Καταλήγοντας  λοιπόν, όποια και αν είναι η έκβαση του πλαισίου που θα καθορίζει την δραστηριοποίηση αυτών των εταιρειών στον ελλαδικό χώρο του στοιχήματος, ευχή όλων όσων ασχολούνται ενεργά με τα τυχερά παιχνίδια και το πάμε στοίχημα είναι να μην εξαλείψουν οι συνθήκες ανταγωνισμού που προέρχονται όταν υπάρχει αξιόλογος αριθμός επιλογών για στοιχηματισμό. Και αυτό γιατί σε συνθήκες μονοπωλίων ο μοναδικός χαμένος θα είμαστε εμείς οι παίχτες του στοιχήματος.