Στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super League

Στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super LeagueΤο φετινό πρωτάθλημα της Super League παρότι αναμενόταν από τους φιλάθλους να είναι πιο ανταγωνιστικό και  ενδιαφέρων δεν ξεκίνησε με τους καλυτέρους οιωνούς. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές αναβλήθηκαν, οι εκλογές για την ανάδειξη τις νέας διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πήραν επίσης παράταση, η FIFA αποφάσισε να παρέμβει ορίζοντας προσωρινή διοικούσα επιτροπή, υπάρχει μια διαρκής απειλή για Grexit των ελληνικών συλλόγων και οι συνηθισμένες αντιδικίες και κοκορομαχίες των παραγόντων των ομάδων έγιναν πιο έντονες.

Παρά την μιζέρια και την αβεβαιότητα που επικρατεί πραγματοποιήθηκαν 8 αγωνιστικές δίνοντας στους ποδοσφαιρόφιλους μια πρώτη γεύση για το τι έπεται και τι θα πρέπει να περιμένουμε. Για αυτό θα επιχειρήσουμε να προβούμε σε κάποιες στοιχηματικές αναλύσεις για το πρωτάθλημα Super League ώστε να αποκομίσουμε οφέλη στα πονταρίσματα μας.

Στις πρώτες αγωνιστικές και παρά την ήττα του πρωταθλητή στη Λάρισα  στον τρίτο του  μόλις εγχώριο αγώνα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος και τις χτυπητές αδυναμίες των λοιπών συνδιεκδικητών του τίτλου και παίρνοντας και τα 3 ντέρμπι που έδωσε στην έδρα του, απέκτησε νωρίς διαφορά από τον δεύτερο. Σκόραρε 19 γκολ (περίπου 2,5 ανά αγώνα) και επίσης έχει την καλύτερη άμυνα ως τώρα με παθητικό μόλις 4 γκολ. Το γεγονός ότι έχει αποσπαστεί 7 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό αποτυπώνεται και στην διαφορά τερμάτων που είναι υπερδιπλάσια. Επίσης ο βασικός επιθετικός περιοχής του, o Ideye βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με 8 γκολ στο ενεργητικό του.

Συνολικά παρατηρούμε μια ελαφριά μείωση του μέσου όρου τερμάτων που σημειώθηκαν σε σχέση με την αμέσως προηγούμενης χρονιά(2,18 από2,25), αλλά φυσικά ακόμα είναι αρκετά πρώιμο να εξάγουμε επαρκή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, στα μισά σχεδόν από τα 137 παιχνίδια σημειώθηκαν over 2,5 γκολ (49%), ενώ μόλις το 13% των αγώνων (18) επαλήθευσαν το over 3,5 goals.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό των σημείων αφού η ισοπαλία κάνει την εμφάνιση της στο ένα τέταρτο των αγώνων , ενώ οι νίκες των γηπεδούχων περίπου στους μισούς (46%).

Τα παράπονα για τις φετινές διαιτητικές αποφάσεις παραμένουν , παρόλο που στα ντέρμπι που πραγματοποιήθηκαν είχαμε ως επί το πλείστον σχεδόν άριστες διαιτησίες. Οι διαιτητές μέχρι στιγμής έχουν κάνει χρήση της κόκκινης κάρτας 17 φορές ενώ έδειξαν την βούλα του πέναλτι 12 φόρες.

Συμπερασματικά αν οι ομάδες και δη οι επονομαζόμενες μεγάλες παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί , βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους και επενδύοντας σε νέους παίχτες την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ίσως δεν είναι αργά να παρακολουθήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα , το οποίο με την σειρά του θα συντελέσει σε καλύτερο θέμα αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξία στις στοιχηματικές μας επιλογές.

Αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημα στο μπάσκετ

Αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημαΜετά τον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο, λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως αποτελεί το μπάσκετ. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη χώρα μας , όπου ο αριθμός των μπασκετόφιλων αν και σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο είναι αρκετά μικρότερος, δεν παύει να παραμένει ένα αξιόλογο μέγεθος. Πέραν όμως την παρακολούθηση αγώνων μπάσκετ, το συγκεκριμένο άθλημα παρουσιάζει και έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον και ειδικότερα οι αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημα.

Αναλύσεις και αποτελέσματα αγώνων για το στοίχημα στο μπάσκετ βρίσκουμε σε πολλές ειδικευμένες σελίδες στο διαδίκτυο και εφαρμογές Livescores με ζωντανή μετάδοση. Τα στατιστικά στο άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον καθώς έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι στο ποδόσφαιρο. Η τύχη σπανίως φέρνει τη νίκη σε μια πολύ πιο αδύναμη ομάδα ενώ οι αστάθμητοι παράγοντες είναι περισσότερο διαχειρίσιμοι από τους προπονητές και τους καλαθοσφαιριστές. Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε κορυφαία πρωταθλήματα καθώς και σε μεγάλες διοργανώσεις όπου οι διαφορές των ομάδων είναι ελάχιστες το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο και μεγάλη σημασία παρουσιάζουν το σωστό διάβασμα των αντιπάλων και η διαρκής προσαρμογή των συστημάτων και οι σωστές αλλαγές παιχτών.

Μεγάλη σημασία στο μπάσκετ παίζει η άμυνα, κάτι που αναφέρουν όλοι οι προπονητές καλαθοσφαίρισης τονίζοντας ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Έτσι βλέπουμε πολλές φορές στην διάρκεια ενός αγώνα οι αμυντικές τακτικές και οι παίκτες που επιτελούν καλύτερα αυτόν το ρόλο να εναλλάσσονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του. Συνεπώς οι ομάδες που παρουσιάζονται πιο συνεπής σε αυτόν τον τομέα είθισται να  προτιμώνται για ποντάρισμα. Ακόμα όσον αφορά τους συνολικούς πόντους ενός ματς η μελέτη της αμυντικής λειτουργίας αποτελεί βασικό στοιχείο ανάλυσης πριν το στοιχηματισμό.

Φυσικά η επιθετική απόδοση της υπό εξέταση ομάδας δεν είναι ήσσονος σημασίας. Μεγάλη σημασία σε μια μπασκετική ανάλυση έχει ο πλουραλισμός στην επίθεση, καθώς μια ομάδα στην οποία όλοι οι παίκτες συνεισφέρουν σε πόντους είτε από την περιφέρεια είτε από το ζωγραφιστό παρουσιάζει αυξημένες πιθανότητες θετικού αποτελέσματος. Επίσης η εξέταση των επιμέρους ζευγαριών παικτών που δημιουργούνται, μας δίνει μια πληρέστερη εικόνα του επερχόμενου αγώνα. Για παράδειγμα μια ομάδα με πιο light σέντερ και τεσσάρια θα συναντήσει δυσκολίες απέναντι στην αντιμετώπιση συλλόγων που γεμίζουν τη ρακέτα με θηριώδεις και πιο σκληρούς μπασκετμπολίστες.

Συνεπώς όποιος ασχολείται με ποντάρισμα στο άθλημα των ψηλών, παρά το γεγονός ότι η καλαθοσφαίριση δεν παρέχει την πληθώρα των στοιχηματικών επιλογών του ποδοσφαίρου, δύναται να βρεθεί μπροστά σε πολλές ευκαιρίες σωστών τοποθετήσεων στοιχημάτων. Σίγουρα όμως στο εν λόγω άθλημα η ανάλυση και η επικέντρωση σε στατιστικά ομάδων και παικτών στο μπάσκετ συνιστάται εντόνως, μιας και η διαίσθηση εδώ σπανίως επιφέρει σωστές αποφάσεις στοιχηματισμού.

Προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου για το στοίχημα

Προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου για το στοίχημαΣτις μέρες μας η φαρέτρα με τα εργαλεία που δύναται να κάνει χρήση ο κάθε παίχτης του στοιχήματος έχει μεγαλώσει πολύ. Κατά συνέπεια οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να προβεί σε στοιχηματισμό, μπορεί να βρει μεγάλη γκάμα από στατιστικά , προϊστορίες, αναλύσεις και προγνωστικά διευκολύνοντας το έργο του και φυσικά εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Ένα από τα πιο διφορούμενα εργαλεία αποτελούν οι προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου για το στοίχημα. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η μελέτη της μπορεί να αποβεί παραπλανητική και δεν παρουσιάζει αξιόλογη σημασία στις προβλέψεις μας, ενώ άλλοι θεωρούν ότι μέσω του συγκεκριμένου βοηθήματος μπορούμε να εκμαιεύσουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Προσωπική άποψη αποτελεί ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Σίγουρα τα αποτελέσματα για παράδειγμα που ήρθαν προ αμνημόνευτων χρόνων μεταξύ των δύο αντιπάλων δεν θα μπορούσαν να καθοδηγούν τις αποφάσεις μας σήμερα για ευνόητους λόγους. Αλλά ακόμα και αν το τελευταίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες, οι συνθήκες και τα όσα μεσολάβησαν μπορεί να έχουν μεταβάλλει άρδην τους συσχετισμούς. Και φυσικά το ποδόσφαιρο αλλά και κάθε άθλημα βασίζεται κατά κύριο λόγο στον ανθρώπινο παράγοντα, είτε είναι διαιτητής είτε ακόμα περισσότερο παίκτης, καθιστώντας κάθε πρόβλεψη ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Έτσι πχ 3 συνεχόμενες νίκες της γηπεδούχου ομάδας δεν προδικάζουν απαραίτητα και επικράτηση στον επόμενο αγώνα τους.

Από την άλλη μεριά η προϊστορίες των αγώνων ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων μπορεί να δώσει χρησιμότητα στο στοίχημα μας, ειδικότερα όταν πρόκειται για ομάδες που δεν έχουν χαώδεις διαφορές δυναμικότητας. Ένα βασικό στοιχείο που μπορούμε να εκλάβουμε από αυτήν την κατηγορία στατιστικών είναι το ειδικό βάρος της φανέλας και η δύναμη της έδρας. Μια ομάδα μπορεί να φέρνει επανειλημμένα καλές εμφανίσεις ακόμα και εναντίον δυνατότερων αντιπάλων, όταν για παράδειγμα παίζει στην έδρα της, κάτι που απεικονίζεται στην προϊστορία των αγώνων της. Μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα η οποία δεν χάνει στην έδρα της από ισοδύναμους αντιπάλους τα προηγούμενα χρόνια μας δίνει μια κατεύθυνση για το επερχόμενο ποντάρισμα μας, ειδικότερα αν σκεπτόμαστε να παίξουμε εναντίον της. Επίσης υπάρχουν ζευγάρια ομάδων που διέπονται από εχθρικές σχέσεις ή έντονης αντιπαλότητας και σε συνδυασμό με  την προϊστορία να τείνουμε προς ένα συγκεκριμένο σημείο, πχ under 2,5 γκολ λόγω της σκληρότητας των μαρκαρισμάτων και την αυξημένη μαχητικότητα που παρουσιάζουν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τέλος αν θέλουμε να αποκομίσουμε χρησιμότητα από το εν λόγω εργαλείο προβλέψεων , κρίνεται ιδανικό να μελετάμε κοντινά παιχνίδια και με συνθήκες που γειτνιάζουν στο επερχόμενο ματς πχ αν ένα παιχνίδι διεξάγεται τις πρώτες αγωνιστικές καλό θα είναι να μελετήσουμε τα αντίστοιχα παιχνίδια των υπό εξέταση ομάδων.

Εν κατακλείδι αν χρησιμοποιείται με μέτρο και λελογισμένα μπορεί να μας προδιαθέσει για  την τάση ενός αγώνα και τις πιθανότητες που συγκεντρώνουν τα διάφορά σημεία. Αλλά το σίγουρο είναι ότι έτερα στατιστικά στοιχεία και εργαλεία αποτελούν μεγαλύτερης ισχύος βοηθήματα για το στοίχημα.

Statistiche Calcio Per Le Scommesse Online

statistiche calcio per le scommesse onlineSicuramente molti si saranno chiesti a cosa servono le statistiche calcio per le scommesse online e come vengono utilizzate, in questo breve articolo si cercherà di illustrare l’utilità e l’utilizzo di queste informazioni, diventate vitali per tutti gli appassionati di calcio che vogliono tentare la fortuna scommettendo sulla propria squadra del cuore.

Le scommesse sui risultati calcistici sono andate sempre di pari passo con gli incontri di calcio fin dagli albori di questo sport. Quando è nato il calcio si scommetteva sul risultato secco, le statistiche calcio a cui attingere erano davvero poche per via delle poche squadre esistenti e per i pochi incontri disputati.

Negli anni a seguire, è diventato molto popolare il sistema del totocalcio, nello specifico è stata la schedina, tutti quelli nati fino a metà degli anni 90 sicuramente la ricordano.

La schedina si basa su un semplice principio, il risultato secco degli incontri calcistici, 1 x 2, dove 1 e 2 stanno a indicare la vittoria di una o dell’altra squadra e x sta ad indicare il pareggio niente di più semplice. Per quanto semplice, anche chi gioca o giocava la schedina del totocalcio dove consultare le statistiche calcio, molto importante informarsi sui risultati degli incontri precedenti per poter giocare in maniera oculata e avere qualche possibilità di vittoria.

Oggi la schedina è stata quasi dimenticata a favore delle scommesse sportive molto più popolari e facili da giocare grazie ai tantissimi siti e applicazioni per smartphone e tablet resi disponibili per gli appassionati di calcio.

Le statistiche calcio insieme ad altre informazioni concorrono alla creazione delle quotecalcio su cui scommettere. Non si scommette soltanto sul risultato secco, ma con le scommesse sportive, si può scommettere su decine e decine di variabili e in questo panorama che le statistiche calcio stanno avendo sempre di più uno ruolo fondamentale.

A volta scommettere al buio può andar bene per chi si avvicina a questo mondo per la prima volta e con piccole cifre (anche 1/2 euro) si può sperare di veder raddoppiato o triplicato il proprio investimento.

Ma la fortuna non capita tutti i giorni, quindi per poter giocare e provare a vincere anche importati premi è buona norma giocare secondo le quote e avvalersi delle statistiche calcio. Consultare i risultati degli incontri precedenti è di fondamentale importanza per scommettere, come detto precedentemente è possibile giocare anche secondo decine di variabili per avere più possibilità di vincere.

Αποδόσεις για το στοίχημα και πιθανότητες

Αποδόσεις για το στοίχημαΠολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς καθορίζονται  οι αποδόσεις για το στοίχημα και γιατί παρουσιάζουν αυξομειώσεις, και είναι είτε σε πτώση είτε σε άνοδο, πριν από έναν αγώνα είτε και σε live στοιχηματισμό. Οι τιμές των αποδόσεων παρουσιάζουν την πραγματική πιθανότητα ενός αποτελέσματος. Η υπόθεση της αποτελεσματικής αγοράς που ισχύει στα οικονομικά βρίσκει εφαρμογή και στην στοιχηματική αγορά. Συμφώνα με αυτήν οι τιμές των αποδόσεων που καθορίζονται από την αγορά είναι σωστές και αντιπροσωπεύουν τις τιμές που υπάρχει ισορροπία προσφοράς και ζήτησης.

Έτσι όσον αφορά τον στοιχηματισμό,  σημαίνει ότι οι αποδόσεις αντιπροσωπεύουν την πραγματική πιθανότητα ενός αποτελέσματος αφού προσαρμοστεί στο περιθώριο κέρδους του bookmaker. Εάν αυτό αληθεύει, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει μακροπρόθεσμα κέρδη μέσω στοιχημάτων. Ή διαφορετικά τα μακροπρόθεσμα κέρδη είναι αποτέλεσμα της τύχης και όχι των δεξιοτήτων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο πρόκειται για μια λανθασμένη υπόθεση πολλάκις, όπως π.χ. σε όλη τη μάχη της Premier League φέτος, όπου η τιμή στην Leicester να στεφτεί πρωταθλήτρια φανέρωνε το απίθανο της κατάκτησης σε όρους πιθανοτήτων καθώς φυσικά και σε αμέτρητα τέτοια παραδείγματα.

Ακόμα σκεφτείτε ότι αν μια εταιρεία στοιχημάτων έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικής πιθανότητας ενός αποτελέσματος, θα ήταν πολύ απίθανο να έχει διαφορετική τιμή από την αγορά, δεδομένου ότι θα πρέπει να διακινδυνεύσει να προσφέρει στους παίχτες  arbitrage, κέρδος χωρίς τον ανάλογο κίνδυνο δηλαδή.

Στον κόσμο των στοιχημάτων, η πραγματική αξία του αποτελέσματος εξαρτάται από το ίδιο το αποτέλεσμα. Έτσι, αν αναρωτιόμαστε “είναι οι πιθανότητες αληθινές;”, μια απλή ανάλυση θα ήταν να λάβει όλες τις τελευταίες πιθανότητες σε εκδηλώσεις και να διασταυρώσουμε  αν αυτά όντως συνέβησαν . Στον οικονομικό κόσμο, το να προσδιορίσουμε την πραγματική αξία ενός περιουσιακού στοιχείου είναι λίγο πιο δύσκολο και γι ‘αυτό οι αγορές στοιχημάτων χρησιμοποιούνται ως ένα μικρότερο παράδειγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Η τιμολόγηση αποτυπώνει ως επί το πλείστον το ποια πιστεύουν οι παίκτες ότι θα είναι η σωστή τιμή. Ή αλλιώς οι αποδόσεις των στοιχημάτων εξαρτώνται από το που συγκλίνουν οι εκτιμήσεις των παιχτών ανεξάρτητα ποιο είναι το υπόβαθρο σκέψης τους και που στηρίζουν τις προτιμήσεις τους. Είναι φυσικό να μην διακρίνονται πάντα από λογική είτε από σοφία όσον αφορά την εκτίμηση. Κάτι που δικαιολογεί τις τάσεις στοιχηματισμού που αλλαζουν με την σειρά τους τις αποδόσεις  και φυσικά δεν αντικατοπτρίζουν εξ ολοκλήρου τις πραγματικές πιθανότητες πραγματοποίησης ενός γεγονότος.

Συμπερασματικά , μπορεί στη θεωρία να υποστηρίζεται ότι οι αποδόσεις για το στοίχημα εκφράζουν την ισορροπία στην αγορά , αλλά στην πραγματικότητα δεν αφορούν πλήρως ορθολογικούς χρήστες και ανάλογες αποφάσεις τους.

Πίνακες στατιστικών Goal/Goal και No Goal σε μεγάλα πρωταθλήματα

Πίνακες στατιστικών Goal/Goal και No GoalΗ τύχη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε στοίχημα, πόσο μάλλον αν αναφερόμαστε σε αθλητικά γεγονότα που προσδιορίζονται από αβεβαιότητα και πολλούς παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Όμως η σωστή μελέτη του περιβάλλοντος ενός αγώνα καθώς και το στοιχείων που το απαρτίζουν μπορεί να περιορίσει τον παράγοντα τύχη και να βοηθήσει σε καλύτερες προβλέψεις, όπως για παράδειγμα οι διάφοροι πίνακες στατιστικών Goal/Goal και No Goal.

Ένα από τα πιο απλά στοιχήματα αποτελεί και το goal/goal ή no goal, ένα σημείο δύο επιλογών. Το ng επαληθεύεται αν στο τελικό σκορ υπάρχει έστω ένα μηδενικό, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχουμε gg. Σε ένα πρωτάθλημα με έντονο ανταγωνισμό και πολλές καλές ομάδες αναμένεται η εμφάνιση του gg πιο έντονα. Σημασία σε αυτό βέβαια έχει και  η ποιότητα των λεγόμενων μικρών ομάδων και να μην υπάρχει πρωτάθλημα περισσότερων ταχυτήτων ή χαώδης διαφορές δυναμικότητας μεταξύ των συλλόγων.

Ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα πρωταθλήματα, η Premier League, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα , μιας και οι ομάδες που ανταγωνίζονται για το πρωτάθλημα είναι αρκετές , αλλά ακόμα και ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα δεν αποτελούν εύκολη λεία για κανένα. Συνεπώς δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε τον πινάκα στατιστικών Goal/goal No Goal των περασμένων αγωνιστικών περιόδων στο μεγάλο νησί αλλά και σε άλλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (βάζουμε στην σύγκριση και τη δική μας Supeleague), ώστε να δούμε κατά πόσο αληθεύει ο πρότερος ισχυρισμός μας. Έτσι τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε τα έξης ποσοστά που αφορούν την εμφάνιση αμφίσκορου αποτελέσματος στο σύνολο των αγώνων:

Premier League    Serie A              Bundesliga      Primera Division   SuperLeague

2011/12   53%              47,5%             54,5%                51%                          37%

2012/13   56,5%          51%                 56,5%                53,5%                       39%

2013/14   46%             48,5%              58,1%                47%                          44%

2014/15   49%             56,3%              49%                   47%                          41%

2015/16   52%             51%                 54,5%                50%                          39%

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο ισχυρισμός ότι τα παιχνίδια που σκοράρουν και οι δύο αντίπαλοι στις πιο ανταγωνιστικές λίγκες είναι περισσότερα των ng, δεν ισχύει πάντοτε καθώς κ ότι τα ποσοστά τριγυρίζουν το 50% καθιστώντας τα δύο ενδεχόμενα, σχεδόν ισοπίθανα να έρθουν. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στο δικό μας πρωτάθλημα, καθώς το γεγονός μια τουλάχιστον ομάδα να μην σκοράρει είναι αρκετά συχνότερο του αμφίσκορου αποτελέσματος. Αυτό το στατιστικό υποδεικνύει την έλλειψη υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας ανάμεσα στους συλλόγους.

Εν κατακλείδι σίγουρο το αν θα έρθει gg ή ng δεν εξαρτάται μόνο από το επίπεδο του πρωταθλήματος και των επιμέρους ομάδων αλλά και από μια σειρά ακόμα στατιστικών παραγόντων που παίζουν σημαντικό ρόλο στο στοίχημα και τα προγνωστικά. Όμως μας καταδεικνύει μια γενικότερη κατεύθυνση πονταρίσματος.

Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠ

Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠΕίναι γνωστό σε όλους μας ότι ζούμε πλέον στην εποχή της πληροφορίας. Οι ποσότητα των πληροφοριών τριγύρω μας είναι τεράστια και εύκολα προσβάσιμες από κάθε ενδιαφερόμενο σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμεί.

Μεγάλη σημασία στην διάδοση των πληροφοριών αποτελεί η εγκυρότητα τους αλλά και η ταχύτητα μετάδοσης τους. Από την ανάγκη για άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση δεν θα μπορούσε φυσικώς να λείπει και το στοίχημα. Μάλιστα είναι από τους τομείς όπου η σωστή και έγκαιρη πληροφορία είναι καίριας σημασίας για κάθε παίχτη και αφορά είτε την περίοδο πριν από κάθε παιχνίδι είτε κατά τη διάρκεια. Αυτήν την δουλειά επιτελούν με μεγάλη επιτυχία πολλές εφαρμογές και ιστοσελίδες με γρήγορα Livescores και αποτελέσματα στοιχήματος από το Κουπόνι ΟΠΑΠ. Πέρα από τις βασικές πληροφορίες με την εξέλιξη του σκορ και τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών με κάρτες, πλέον έχουν αρκετά στατιστικά στοιχεία που ανανεώνονται live, τις ενδεκάδες των ομάδων αλλά και αρκετές φορές περιλαμβάνουν και περιγραφή.

Η σημασία των συγκεκριμένων σελίδων Live scores  έγινε τελευταία ακόμα μεγαλύτερη με την είσοδο της επιλογής του cash out. H δυνατότητα δηλαδή να πουλήσουμε το στοίχημα μας ανά πάσα στιγμή που εισήγαγαν σχεδόν όλες οι εταιρείες τελευταία. Κάτι που δίνει τεράστιο νόημα στην ταχεία και έγκαιρη ενημέρωση για κάθε στοιχείο του αγώνα. Το cash out μας προσφέρει ασφάλεια από αναπάντεχες εκπλήξεις ειδικά στα τελευταία λεπτά, αφού όλοι θα έχουμε ζήσει αρκετές φορές την απογοήτευση να χάνουμε το στοίχημα μας στις καθυστερήσεις. Προσωπικά επειδή αρέσκομαι στο να ποντάρω σε ακριβή σκορ δεν είναι αμελητέος ο αριθμός των περιπτώσεις που ενώ το έπιανα το σκορ μέχρι το 90ο λεπτό, έχανα το στοίχημα από ένα γκολ στο τέλος. Ενώ πλέον όποτε η αξία του cash out μας ικανοποιεί ή πλησιάζει την απόδοση που επιθυμούμε, κλείνουμε το στοίχημα μας και γλιτώνουμε από δυσάρεστες ανατροπές και εκπλήξεις. Είναι κατανοητό το μέγεθος της σπουδαιότητας της γρήγορης πληροφόρησης όταν υπεισέρχεται και ο παράγοντας μιας τέτοιας λειτουργίας, όπως το cash out.

Μαθαίνοντας όλα τα στοιχεία και την εξέλιξη των παιχνιδιών που μας ενδιαφέρουν, άμεσα και καθ’ολη την διάρκεια τους, μπορούμε να αξιολογήσουμε καταλληλότερα το πώς θα κινηθούμε με τα στοιχήματα μας καθώς και αν και πότε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε cash out. Το πόσο σωστά θα το πραγματοποιήσουμε επαφίεται στη διορατικότητα και στην σωστή αξιολόγηση των στατιστικών και των στοιχείων που μας δίνονται. Με βασική προϋπόθεση να μας παρέχονται οι πληροφορίες σωστά και στην στιγμή που γίνονται.

Online sport live streaming calcio, quale scegliere

live streaming calcioGuardare sport live streaming calcio online è diventato qualcosa di ormai normale che tutti fanno ogni giorno e da qualsiasi parte del pianeta. Basta, infatti munirsi di un personal computer o di un dispositivo mobile e collegati ad internet (con una buona connessione) per poter guardare sport live streaming calcio gratuitamente senza problemi.

Lo sport live streaming calcio è soprattutto un servizio offerto da compagnie dell’intrattenimento che con la sottoscrizione di un piano di abbonamento permettono la visione in tv degli eventi sport live streaming calcio oppure tramite dispostivi mobili e personal computer. Il servizio offerto a pagamento è di alta qualità, permette di poter seguire in diretta molti eventi sport live streaming calcio, in alta definizione e con poca pubblicità.

Come menzionato precedentemente su internet è possibile seguire lo sport live streaming calcio gratuitamente grazie o migliaia di siti web dove lo sport live viene trasmesso in chiaro, senza la necessità di sottoscrivere abbonamenti di alcun tipo, a parte quello della connessione internet.

Quando si preferisce seguire lo sport live streaming calcio su siti gratuiti bisogna sempre e comunque considerare alcuni aspetti negativi che potrebbero verificarsi, come per esempio la bassa qualità dello streaming anche con connessioni veloci. Inoltre nella maggior parte dei casi in questi siti vi è la presenza massiccia di banner pubblicitari e a volte anche di malware che potrebbero infettare il personal computer oppure i dispositivi mobili con cui si guarda l’evento live.

Quindi quando si decide di guardare sport live streaming calcio su siti web bisogna scegliere quelli più affidabili che non presentano pubblicità aggressiva e che siano riconosciuti come sicuri. Lo stesso vale per le applicazioni da installare sui dispositivi mobili, scegliere sempre quelle più conosciute e popolari con molte recensioni positive, in modo da non correre il rischio di incorrere in applicazioni non compatibili con il proprio dispositivo oppure che contengano dei malware al proprio interno.

I siti e le app con cui è possibile vedere lo sport live streaming calcio sono spesso realtà gestite da singoli sviluppatori che con poche risorse mettono a disposizione tale servizio gratuitamente, ecco perché vi è a volte la presenza di banner pubblicitari, l’unico modo per poter permettere a questi sviluppatori di continuare ad offrire questo servizio.

Tips για ποντάρισμα και στατιστικοί πίνακες under-over

στατιστικοί πίνακες under-overΈνα δημοφιλέστατο είδος στοιχήματος τελευταία είναι το under-over. Όλο και περισσότερα πονταρίσματα πηγαίνουν σε αυτήν την κατηγορία στοιχημάτων, που αν και οι αποδόσεις της μπορεί εξαρχής να μην κρίνονται εξόχως θελκτικές, όμως ο συνδυασμός πολλών τέτοιων σε συστήματα ή παρολί είναι πιθανό να επιφέρει σταθερά κέρδη.

Συνηθέστερη μορφή του under/over που συναντάται, αποτελεί το u/o 2,5 goals, δηλαδή αν θα σημειωθούν περισσότερα ή λιγότερα από 2,5 γκολ σε ένα αγώνα ανεξαρτήτως ποιος θα τα πετύχει. Φυσικά η εν λόγω στοιχηματική επιλογή έχει επεκταθεί πολύ, είτε σε διαφορετικό αριθμό γκολ, είτε σε διαφορετικά γεγονότα από το σκοράρισμα αυτό καθεαυτό. Τέτοια γεγονότα είναι ενδεικτικά, τα κόρνερ, ο καταλογισμός καρτών, φάουλ , σκοράρισμα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι σε όλο το παιχνίδι, είτε συνδυαστικές επιλογές όπως over ή under μαζί με το αποτέλεσμα (πχ άσσος και over 3,5).

Όσον αφορά το σκοράρισμα , υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσουμε πριν προβούμε σε τοποθέτηση των πονταρισμάτων. Καταρχάς μεγάλη σημασία έχει η προϊστορία σε αριθμό γκολ που έχουν στα τελευταία παιχνίδι οι αντίπαλες ομάδες, καθώς και στα μεταξύ τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα η σύγκρουση δυο ομάδων άκρως επιθετικών, θα οδηγήσει την επιλογή μας αναπόφευκτα προς το over. Οι στατιστικοί πίνακες under-over των υπό εξέταση ομάδων είναι πολύ εύκολο να βρεθούν και να μελετηθούν. Σίγουρα θα λάβουμε υπόψη και τις απουσίες που μπορεί να έχουν οι ομάδες, ειδικότερα αν αφορούν παίκτες στην επίθεση που σκοράρουν ανελλιπώς είτε ογκόλιθους παίκτες στην αμυντική γραμμή τους.

Πέρα όμως από τα στατιστικά και τους πίνακες over/under που θα ανατρέξουμε, είναι σωστό να μελετήσουμε και τις καιρικές συνθήκες που  επικρατούν στην περιοχή που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Έτσι ένα περιβάλλον με έντονη βροχόπτωση ή χιονόπτωση θα δυσχεραίνει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μιας και το τερέν θα είναι βαρύ και γεμάτο νερά. Σε ένα τέτοιο γήπεδο το θέαμα και η ταχύτητα θα περιοριστούν δραστικά και το πιθανότερο είναι η παράγωγη φάσεων και γκολ να είναι ιδιαιτέρως φτωχή.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη δομή της διοργάνωσης που εμπεριέχει τους υπό εξέταση αγώνες. Έτσι αλλιώς συμπεριφέρονται οι ομάδες όταν βρισκόμαστε στη φάση νοκ άουτ του κυπέλλου , οπού πχ μετράει το εκτός έδρας γκολ, και αλλιώς σε ένα πρωτάθλημα οπού και μια νίκη ακόμα και με 1-0 είναι υπεραρκετή για την ομάδα. Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τον χαρακτήρα του αγώνα, αν είναι για παράδειγμα το ντέρμπι των πρώτων ομάδων, το ντέρμπι της πόλης ή αν οι σύλλογοι έχουν πιο φιλικές μεταξύ τους σχέσεις .

Βαθμολογία και Στατιστικά για Ελλάδα Σούπερ Λιγκ

Βαθμολογία και Στατιστικά για Ελλάδα Σούπερ ΛιγκΜπορεί η πρώτη κατηγορία της χώρας μας να μαστίζεται από πλείστες παθογένειες, γκρίνιες, παράγκες και επεισόδια μεταξύ οπαδών, αλλά δεν παύει να αποτελεί για την πλειοψηφία των συμπατριωτών  μας το πρώτο θέμα της αθλητικής ημερησίας διάταξης. Συνεπώς είτε όσον αφορά τις συζητήσεις μας, τις αθλητικές εφημερίδες που αγοράζουμε , είτε τις επιλογές μας σε ποντάρισμα στο στοίχημα αποτελεί την κεντρική και κοινή μας επιλογή.

Μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 , και με τις διαρκές διακοπές του πρωταθλήματος, αδράξαμε την ευκαιρία να μελετήσουμε την περυσινή βαθμολογία και στατιστικά για Ελλάδα Σούπερ Λιγκ. Συνολικά μαζί με τα play-off, πραγματοποιήθηκαν πέρυσι 252 παιχνίδια. Σχεδόν στα μισά είχαμε νίκη της γηπεδούχου ομάδας (45,2%) , ενώ τα άλλα δύο σημεία μοιράζονται την υπόλοιπη πίτα, καθώς είχαμε ισοπαλία στο 27% των παιχνιδιών και διπλό στο 27,8%.

Σε πιο αναλυτικά στατιστικά της Σουπερ Λιγκ, ο μέσος όρος σκοραρίσματος κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός για το επίπεδο του πρωταθλήματος μας, καθώς οι θεατές παρακολούθησαν 2,25 γκολ ανά αγώνα. Ενδιαφέρον στατιστικό που μπορούμε να εξάγουμε από την βαθμολογία του πρωταθλήματος, αποτελεί ότι σε δυο από τα τρία παιχνίδια στην περσινή περίοδο, σημειώθηκαν πάνω από 1,5 γκολ, ενώ το over 2,5 goal ήρθε στο 40% περίπου των αγώνων. Τα αγγλικά σκορ, δηλαδή σκοράρισμα over 3,5 γκολ, δεν έρχονται με ιδιαίτερη συχνότητα στο πρωτάθλημα , αφού λιγότερο από 1 στα 5 ματς επαλήθευσαν το εν λόγω σημείο.

Παραγωγικότερη ομάδα αποδείχτηκε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με 78 γκολ , βγάζοντας και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ(σημαντικό στοιχείο βεβαία ότι ο Φορτούνης ευστόχησε και σε 7 πέναλτι). Τον ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 60 και ο ΠΑΟΚ με 53 γκολ, ενώ αμυντικά πλην του Ολυμπιακού που δέχτηκε μόλις 16 ξεχώρισαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, με 28 και 29 γκολ παθητικό αντίστοιχα. Το χρονικό σημείο που επετεύχθησαν τα περισσότερα γκολ, περίπου ένα τέταρτο αυτών, είναι όπως αναμένεται στα τελευταία λεπτά και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο τέταρτο από το 76ο λεπτό έως την λήξη.

Τέλος αναφορικά με τις ποινές που καταλογιστήκαν από τους διαιτητές , είχαμε 70 αποβολές με κόκκινη κάρτα. Η πιο σκληρή ομάδα πέρυσι αποδείχτηκε Η ΑΕΛ Καλλονής, με 9 αποβολές εις βάρος της, ενώ την πρώτη θέση με τις λιγότερες κόκκινες κάρτες μοιράζονται  η Ξάνθη και ο Πλατανιάς με μόλις 2.Απότην άλλη μεριά σημαντικό στατιστικό της Σουπερ Λιγκ αποτελεί ότι δόθηκε η εσχάτη των ποινών 41 φορές κατά την αγωνιστική 2015-16.Συγκεκριμένα υπέρ του πρωταθλητή δόθηκαν τα περισσότερα πέναλτι (9) ενώ δεύτερο σωματείο σε αυτήν την κατηγορία έρχεται η ομάδα της Βοιωτίας, ο Λεβαδειακός (5).

Παρότι τα μηνύματα για την φετινή περίοδο δεν είναι τα πλέον ευοίωνα, κάθε ποδοσφαιρόφιλος με υγιή σκέψη εύχεται να δει καλύτερο θέαμα, περισσότερο ανταγωνισμό και φυσικά λιγότερα παράπονα και γκρίνια.